Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Høres ut som en god trend. Meget lei av trenden med lactose øl.
Det er vel ikke en trend? Jeg har aldri laget det....
Høres ut som en god trend. Meget lei av trenden med lactose øl.
Det er vel ikke en trend? Jeg har aldri laget det....
Jeg fant ikke CBC1 i listen. Jeg har i alle fall brukt denne for siste gang.
CBC1 er vel bare en killer, altså vingjær.
Her er eksempel på at både bryggeri og at en ekstern lab ikke klarte å finne noe muffins:
http://discussions.probrewer.com/sh...mentation-in-Packaged-beer-due-to-Diastaticus
Bells har visstnok hatt samme problemet. Mye penger dette hvis de har hatt det, dvs at mange andre mindre bryggerier også har hatt det. Får satse på at WL har feit lommebok.
Jeg fant ikke CBC1 i listen. Jeg har i alle fall brukt denne for siste gang.
@Miguel har rett der, så vidt jeg veit. CBC1 eter alt som er av maltotriose, hvilket vanlig gjær ikke klarer - og så tar den livet av all konkurrerende gjær. Men den er ikke en diastaticus.
Hvis den tar livet av diastaticus, også - og jeg skjønner ikke hvorfor den ikke skulle gjøre det - så burde den jo være en grei forsikring mot utvkling av gushere forårsaket av det. Noe å tenke på hvis man mistenker at man har diastaticus i systemet. (Men selvfølgelig ikke en varig løsning.)
Belle saison er killer neutral. Det betyr at den ikke er motagelig for killer strains som CBC1.
Den spiser ikke maltotriose, mener du vel?
Det er litt rart. Jeg er innom og sjekker yeastman når jeg kjøper WL gjær og da la jeg merke til dette på en pose 565 (se vedlagt bilde).WLP565 Belgian Saison I Yeast kan føyes til listen.
Godt observert! Har ingen god forklaring på dette.Det er litt rart. Jeg er innom og sjekker yeastman når jeg kjøper WL gjær og da la jeg merke til dette på en pose 565 (se vedlagt bilde).
Det er litt rart. Jeg er innom og sjekker yeastman når jeg kjøper WL gjær og da la jeg merke til dette på en pose 565 (se vedlagt bilde).
@jab
... S. diastaticus suspended in water can survive 10 min at 59.5°C, but all cells die when exposed to 60.5°C for 10 min. This is about 8°C higher than culture yeast or many other wild yeasts can survive at similar conditions. (http://pika-weihenstephan.de/en/the-challenge-saccharomyces-cerevisiae-var-diastaticus-en/)
/
Nei, det er nok riktig. Litt rart.Neste gang jeg er innom BS i Larvik skal jeg ta bilde av en pakke og sjekke analysen på gjærbatchen på nettet. For det kan vel ikke være sånn at gjæren(e) er positive eller negative fra batch til batch?
Det betyr at grundig vask med vann (og PBW) med temperatur over 60,5 grader burde bli kvitt Evt. rester?
Har en seison som gjærer på 3711 nå
Jajaja! Er det ikke lov til å være litt påpasselig da?