1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærtyper med bekreftede diastaticus gener

En tråd i 'Råvarer' startet av Finn Berger, 14 Apr 2018.

  1. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Det er vel ikke en trend? Jeg har aldri laget det....
     
    jab liker dette.
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Folk må først bli lei "organic horse manure infused neon-brown chocolate milk and henna lager-stout".
     
    Einar Michelsen liker dette.
  3. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg fant ikke CBC1 i listen. Jeg har i alle fall brukt denne for siste gang.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    CBC1 er vel bare en killer, altså vingjær.
     
  5. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Usikker. Den vekket i alle fall til live gjæren i 14 mnd gammel Roeselare Blend.
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De har ikke brukt testmetoder som kunne fange opp diastaticus, sjøl om slike (PCR) har vært tilgjengelige lenge - og ikke er særlig kostbare, heller. Det er jo litt merkelig.
     
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @Miguel har rett der, så vidt jeg veit. CBC1 eter alt som er av maltotriose, hvilket vanlig gjær ikke klarer - og så tar den livet av all konkurrerende gjær. Men den er ikke en diastaticus.

    Hvis den tar livet av diastaticus, også - og jeg skjønner ikke hvorfor den ikke skulle gjøre det - så burde den jo være en grei forsikring mot utvkling av gushere forårsaket av det. Noe å tenke på hvis man mistenker at man har diastaticus i systemet. (Men selvfølgelig ikke en varig løsning.)
     
    YngveKL liker dette.
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Den spiser ikke maltotriose, mener du vel?
     
    Finn Berger liker dette.
  9. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Belle saison er killer neutral. Det betyr at den ikke er motagelig for killer strains som CBC1. o_O
     
    Finn Berger liker dette.
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er et enzym killer greiene skiller ut. Ikke alle gjærtyper er påvirket. Litt som at noen folk er allergiske mot bjørkepollen mens andre ikke.
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sorry, selvfølgelig:confused:. Det er jo poenget med å bruke den.

    Skulle lagt meg tidligere i går:(.
     
  12. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er litt rart. Jeg er innom og sjekker yeastman når jeg kjøper WL gjær og da la jeg merke til dette på en pose 565 (se vedlagt bilde).
     

    Vedlagte filer:

  13. GHalvorsen

    GHalvorsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Godt observert! Har ingen god forklaring på dette.
     
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Rimelig merkelig. Men siden den er fra 1/1 må de jo ha fått andre resultater seinere. Jeg veit ikke når de la ut STA 1-meldingen på 565. Den må være ganske ny.

    Men en skulle jo tro at den analysemetoden var ganske sikker. Den er ikke ny. Men kanskje har de brukt litt tid på å bli gode til å bruke den? I don't know.
     
  15. Grevling

    Grevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Det betyr at grundig vask med vann (og PBW) med temperatur over 60,5 grader burde bli kvitt Evt. rester?

    Har en seison som gjærer på 3711 nå :confused:
     
  16. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Neste gang jeg er innom BS i Larvik skal jeg ta bilde av en pakke og sjekke analysen på gjærbatchen på nettet. For det kan vel ikke være sånn at gjæren(e) er positive eller negative fra batch til batch?
     
  17. jab

    jab
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, det er nok riktig. Litt rart.
     
  18. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det burde det, ja. Men så lenge du vasker skikkelig før utstyret tørker, og ikke bruker gamle kar med riper, skulle det ikke være noe problem.

    Hvis 3711 er den samme som Belle Saison - og det ser sånn ut - er det grunn til å være ekstra nøye.

    Hvis du veit du kommer til å bruke den mer, kan du jo reservere det gjæringskaret for den.
     
    Grevling liker dette.
  19. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  20. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jajaja! Er det ikke lov til å være litt påpasselig da? :p
     

Del denne siden