Glemte å tilsette oksygen.

Waltz

 
Jeg brygget en Single Hop Citra på fredagen (1.044) og glemte å kjøre på med oksygen.
Jeg tapper  fritt fall en meter ned i gjæringskaret så det skummer bra.
Det putrer greit i karet nå.
Burde jeg tilsette oksygen nå eller vil det mest sannsynlig bare gi usmak i ølet?
 
Da setter jeg meg rolig tilbake å venter i spenning..
Takker for kjappe svar..  :brygging:
 
Hmm, hvis du har for mye oksygen i vørteren, bruker da ikke gjæren mere sukker til å forøke seg = mindre alkohol?  :jaha:
 
Sers77 skrev:
Hmm, hvis du har for mye oksygen i vørteren, bruker da ikke gjæren mere sukker til å forøke seg = mindre alkohol?  :jaha:

Nei, ikke i praksis. Dette vil bare skje hvis sukkerkonsentrasjonen er svært lav.
 
Det ble liten hint av tuttifruttismak men den ble utrolig bra.. Jeg glemte å måle fg :-(  men så lenge den ble så god så serveres den i 40  mitt.
 
Tilbake
Topp