1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Golden Promise Pale Ale Malt - tilgjengelighet og mulige substitutter

En tråd i 'Råvarer' startet av JEG, 9 Mar 2017.

 1. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Høres riktig ut for meg det der med munnfylde.

  En litt teoretisk betraktning: Vanlig pale + en passende dose med lyst münchnermalt gir en brukbar etterligning av MO, mens det ikke finnes noen sånn måte å lage Golden Promise på. Jeg tror det er et malt jeg kommer til å bruke en god del av framover - og gjerne i kombinasjon med MO.
   
 2. 1Morten

  1Morten
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Ja og nei er vel egentlig ikke noe svar
  Men ett eller annet sted, på forumet eller i en eller annen obskur bryggelefse, ble der hevdet st for å nærme seg amerikansk pale malt burde man blande pils og europeisk pale 50/50, eller bruke GP om man hadde tilgang på det da det ga en lignende profil.
  Om det stemmer skal ikke jeg sverge på, da jeg aldri har smakt en amerikanskbrygget apa, men jeg er veldig fornøyd med maltet i egne apa. Og Lervig sine.
   
 3. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Det får bli et rungende nei, da:). Om jeg ser for meg å bruke 50/50 pale male og pils i den engelske golden alen min, tror jeg det ville blitt relatvt annerledes.

  Jeg skulle nok ikke skrevet "nøytralt", sjøl om det bare var ment som en karakteristikk om en skulle sammenligne med MO, og det klassiske toast/kjeks-preget den har. Amerikansk "two row" (som de vel gjerne kaller "two-row" for å si at det ikke er six row) er kjent for å være optimalt nøytralt, men det er det vel ingen av oss som har hatt muligheten til å prøve.

  Fra Simpsons hjemmeside: Simpsons Malt – Finest Pale Ale Golden Promise®™
   
 4. 1Morten

  1Morten
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Jeg ser ikke argumentet mot min tolkning i teksten min her. Men jeg er ikke så rask da...
   
 5. msevland

  msevland
  Expand Collapse
  Fylkesstyre Oslo
  Sentralstyre

  Enkelte malttyper kan man blande seg nær, men lang fra alle. Litt som at rød og grønn kan blandes til andre nyanser, man kan ikke blandes til blått.
  Det er også forskjell mellom malterier mht MO, Pale Malt, Pils ol.
   
 6. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Jeg er ikke helt sikker på om vi er uenige om noe, men for ordens skyld:

  Det jeg svarte på, var det du sa om at Golden Promise var "omtrent det samme som om du hadde brukt 50/50 pils og pale da? Og dermed apa maltet über alles?"

  Det er helt riktig at mange ser Golden Promise som et veldig godt malt til APA, tror jeg. Og en blanding av pils og palemalt brukes vel også ofte der. Men jeg tror ikke at du får "omtrent det samme som Golden Promise" om du blander vanlig palemalt og pilsnermalt - hvis det var det du mente. Det blir ikke milevis unna, sjølsagt, og GP og pale+pils kan sikkert brukes om hverandre i veldig mange brygg, men i en engelsk golden ale med bare basismalt tror jeg det hadde blitt to ulike øl. (Men jeg har jo ikke prøvd:).) I en APA blir ikke basemaltkarakteren like viktig som i en engelsk golden ale, siden humla dominerer smaken såpass klart. En engelsk golden ale etter mitt hjerte er mer som en pils på den måten; det er basismaltet som skinner. (Og så får det være en annen sak at det er vanlig å brygge den slik at den nærmest blir en APA; det er en vid stil.)
   
 7. 1Morten

  1Morten
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Neida. Vi trenger ikke være uenige. Må innrømme at jeg ikke har fått med meg at et premiss for tråden er engelsk golden ale, og så lettpåvirkelige øl er det jo veldig lite som skal til for å gi store utslag.
   
  Finn Berger liker dette.
 8. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Nei, premisset for tråden er da slett ikke at GP skal brukes til engelsk golden ale. Men det er det jeg har brukt det til i første omgang - fordi det er det ølet der basismaltet kommer best til sin rett. Og tankegangen din når det gjelder å bruke det til å brygge APA virker veldig rimelig:).
   

Del denne siden