Grusomme bilder !!!

Dagen før dagen, så melder det seg skum problemer som aldri før. Begynner å bli rådvill hva det skyldes. Akkurat som om gunneren slipper gass inn samtidig som jeg fyller. Eller så er det gassen i ølet som rømmer på vei ut.
16643013069080.jpg
 
Fryktelig bilde, enhver bryggers mareritt! Jeg har opplevd det.

Det er trist når gammel visdom viser seg ikke å holde stikk:(. Å ha to er jo den beste forsikringa mot sånt som det der. Det er når du bare har én at sånt skjer, har jeg hørt. Og det har holdt stikk her - så langt.
Nå har jeg bare én, så får vi se hvor lenge dét varer.
 
Uff da. Har nok knust ca. 3-4 over tid, 3-4 termometere, det siste i forrige brygg sukk og 3 av de pokkers plastikk målebegerene... :D Skal kjøpe ny term + målebeger når jeg handler inn julekornet. @Børre Aursnes , t.o.m. refraktometret er ikke strengt tatt "nøyaktig" nok hvis man er helt reduksjonist.
Men det er viktigere å "kalibrere" med vannet sitt først.

Oeschelvekta jeg bruker nå måler ofte vannet mitt til 1.002, så jeg trekker fra 2 poeng fra SG/FG i notatene.
Sist gang viste den likevel 1.000 for vannet så kanskje litt mindre klor denne gang ,)
 
Uff da. Har nok knust ca. 3-4 over tid, 3-4 termometere, det siste i forrige brygg sukk og 3 av de pokkers plastikk målebegerene... :D Skal kjøpe ny term + målebeger når jeg handler inn julekornet. @Børre Aursnes , t.o.m. refraktometret er ikke strengt tatt "nøyaktig" nok hvis man er helt reduksjonist.
Men det er viktigere å "kalibrere" med vannet sitt først.

Oeschelvekta jeg bruker nå måler ofte vannet mitt til 1.002, så jeg trekker fra 2 poeng fra SG/FG i notatene.
Sist gang viste den likevel 1.000 for vannet så kanskje litt mindre klor denne gang ,)
Med 0.002 gravity points med klor må du ha fyldige øl til vanlig …
 
Tja, nå vet jeg ikke om de 2 poengene er en unøyaktig oeschlvekt eller sporstoffer i vannet men at det er kan være 2 promille med sporstoffer isært kloriner her i Norge ville jeg ikke funnet noe overraskende. Vet ikke hvorfor ølene mine hadde vært fyldige men jeg liker forsåvidt ting som er fyldige, ganske så ofte. :)


ja jo, det er nok både en og to størrelsesordener mindre enn 2 mg. det er jo bra, men ser også at i amerika så er de glatt fornøyde med 20 ganger mer toksiner enn det WHO synes er greit. hehe. Jeg skal innrømme med hvor amerikanisert Norge har blitt regner jeg så ofte med det finnes nesten ingen kvalitet lenger her til lands. Da er det nok bare oeschlvekta da som man egentlig tok utgangspunkt i ,=)

Kan være verdt å merke seg likevel ting som er litt mer spesifikke enn "greit nok", "generelt bra", "ikke grunn til bekymring" osv. også da.

https://dnva.no/sites/default/files/2020-12/Sammendrag Vann rev_.pdf som er slik generisk, nevner likevel at nesten 50% av grunnvannsprøver innholdt plantevernsmidler og 8% hadde over grenseverdier i 2007-2009 i noen plasser (sør-Norge). Se side 9.

Uansett, så er vi også flinke med mye slikt, jeg vet fra noen år siden var vel Norge like flinke som Polen generelt, med ca. halvt tonn pestisider per annum per dekar? (glemte litt arealmengden). Det var vel best i Europa fra det studiet, og verstingene var vel Tyskland og Nederland med 7 tonn og mer tror jeg, altså 15 ganger mer enn polakkene og oss.
 
Sist redigert:
Tja, nå vet jeg ikke om de 2 poengene er en unøyaktig oeschlvekt eller sporstoffer i vannet men at det er kan være 2 promille med sporstoffer isært kloriner her i Norge ville jeg ikke funnet noe overraskende. Vet ikke hvorfor ølene mine hadde vært fyldige men jeg liker forsåvidt ting som er fyldige, ganske så ofte. :)


ja jo, det er nok både en og to størrelsesordener mindre enn 2 mg. det er jo bra, men ser også at i amerika så er de glatt fornøyde med 20 ganger mer toksiner enn det WHO synes er greit. hehe. Jeg skal innrømme med hvor amerikanisert Norge har blitt regner jeg så ofte med det finnes nesten ingen kvalitet lenger her til lands. Da er det nok bare oeschlvekta da som man egentlig tok utgangspunkt i ,=)

Kan være verdt å merke seg likevel ting som er litt mer spesifikke enn "greit nok", "generelt bra", "ikke grunn til bekymring" osv. også da.

https://dnva.no/sites/default/files/2020-12/Sammendrag Vann rev_.pdf som er slik generisk, nevner likevel at nesten 50% av grunnvannsprøver innholdt plantevernsmidler og 8% hadde over grenseverdier i 2007-2009 i noen plasser (sør-Norge). Se side 9.

Uansett, så er vi også flinke med mye slikt, jeg vet fra noen år siden var vel Norge like flinke som Polen generelt, med ca. halvt tonn pestisider per annum per dekar? (glemte litt arealmengden). Det var vel best i Europa fra det studiet, og verstingene var vel Tyskland og Nederland med 7 tonn og mer tror jeg, altså 15 ganger mer enn polakkene og oss.
Vel, jeg bruker vann fra Skullerudanlegget (i Oslo øst) - typisk overflatevann - og de oppgir 3 ppm Cl.
Totalt er det under 80 ppm av (kationer og anioner som stammer fra) salter.
 
Topp