FG 1.006 med mesk på 66 grader?!?! Noen som har kommer i nærheten?Legger ved et utdrag fra BYO for de som er interessert
Jeg vet at jeg drar opp en eldgammel tråd her, men jeg sitter med den samme BYO Guinness-klone oppskriften og får ikke tallene til å gå opp i BeerSmith.FG 1.006 med mesk på 66 grader?!?! Noen som har kommer i nærheten?
Jeg vet at jeg drar opp en eldgammel tråd her, men jeg sitter med den samme BYO Guinness-klone oppskriften og får ikke tallene til å gå opp i BeerSmith.
Ved å redusere 60min mesketemperatur til 63C så får jeg estimert FG på 1,007, så tenker å gå for den justeringen. Noen andre som har brygget med denne oppskriften og har noen tips?
Jeg vet at jeg drar opp en eldgammel tråd her, men jeg sitter med den samme BYO Guinness-klone oppskriften og får ikke tallene til å gå opp i BeerSmith.
Ved å redusere 60min mesketemperatur til 63C så får jeg estimert FG på 1,007, så tenker å gå for den justeringen. Noen andre som har brygget med denne oppskriften og har noen tips?
Tror ikke du bør meske noe lavere enn 64, og du bør meske en del lengre enn 60 min, gjerne mellom 90 - 120.
Selv bruker jeg vanligvis 67% Maris Otter/Pale, 26% Flaked barley og 7% roasted Barley og humler med en mix av goldings og fuggle kun på 60min.
Prøv heller andre britiske gjærtyper for bedre utgjæring enn wlp004.
K-97 var ikke no' å trakte etter i en Kölsch i hvertfall...Jeg lurer på om ikke Nottingham, gjæret litt lavt, kan være et godt alternativ? Jeg skal sikkert brygge en Guinness-type dry stout utpå vårparten, og da tenker jeg å gjøre et forsøk med den.
WLP004 har jeg egentlig aldri vært fornøyd med. O'Hara's bruker visstnok Nottingham, og de lager jo utmerket stout - og Irish Red. (Så da kan en jo brygge en O'Hara's IR-klone på (deler av) kaka fra stout'en.)
En annen gjær jeg har vurdert å bruke til en dry stout, er Fermentis K-97. Det er jo en tysk alegjær, men den skal ha en rein profil og høy utgjæringsgrad, og kan gjæres kjølig. Men siden jeg ikke kjenner den fra eget bruk, blir det nok helst Nottingham.
K-97 var ikke no' å trakte etter i en Kölsch i hvertfall...
Ble liksom helt feil kontra WLP029. Ble fruktig(ere), smakte gjær. Bruker jo et vondt år på å bunnfelle. Ikke no' artig å ta seg en kald Kölsch når assosiasjoner til Idun blå dukker opp. Tror Holmentoppen forklarte i etterkant at denne gjæren ofte brukes til Kellerbiers. Starteren min med WLP029 kom aldri ordentlig i gang, så jeg tydde til 3 pakker K-97. Gjør ikke det igjen, ikke på en kölsch i allefall...Hva skjedde?
Jeg lurer på om ikke Nottingham, gjæret litt lavt, kan være et godt alternativ? Jeg skal sikkert brygge en Guinness-type dry stout utpå vårparten, og da tenker jeg å gjøre et forsøk med den.
Brukte nottingham på min forrige, gjæret fra 1.044 til 1.010. Må si jeg ble skuffet smaksmessig og kommer nok ikke til å bruke den i dry stout noe mer.
Har vært mest fornøyd med wlp005, wlp007 og wlp013 med tanke på smaken i hvertfall.
Det var da kjipt. Kan du si noe om hva som ikke blei bra? Og hvilken temperatur gjæret du på?
WLP013 gjæret på 18 grader er jo et greit alternativ. Den gir god utgjæring, og det blir alltid godt.
Det er veldig lenge siden jeg har brukt Nottingham. Men opplysningen om at O'Hara's har den som husgjær satte meg på ideen. De lager jo unektelig godt øl med den!
Jeg skal ikke legge all skylden på gjæren naturligvis, men den hadde et litt syrligere preg enn det jeg syns er greit. Mulig det kan ha vært acetaldehyd da det dempet seg litt etter noen uker på fat. Ellers syns jeg rett og slett smaksbildet var platt og kjedelig.
Den ble riktignok gjæret på 19-20C så det kan hende lavere temperatur funker bedre i dette tilfellet.