Gusher infeksjon?

Har nå brygget en 7-8 brygg, de første ble bra, så har jeg de siste bryggene bommet litt.
Vet ikke om det er fordi jeg nå har brukt engelsk våtgjær istedenfor US eller belgisk, men 2 av de siste bryggene har blitt veldig vannete.

Dvs. OG og FG har oppført seg normalt, vanlig gjæringsprosess (muligens litt hurtig), i det siste brygget tørrhumlet jeg (IPA) og hadde endel humle i koken. Hadde kanksje 5-10% hvetemalt og crystalmalt (i all-grain mesken).
Men allikevel har disse siste bryggene blitt tamme og smakløse, kullsyre normal, men mer cloudy enn mine første brygg. Veldig lite "body", til tross for at jeg tilsatte hvetemalt.

Min troubleshooting har ført til at jeg tror enten:
Engelsk gjær er bare tørrere og mer "snappy"
Gusher infeksjon (endel "ubåter", middelssmå partikler som flyter rundt)
Annen infeksjon?

Skulle ønske jeg kunne gi bort noen øl for å få en semi-prof evaluering, bor på Alex. Kiellands plass dersom noen vil komme innom å få med seg noen for å hjelpe meg.
Takk for hjelp på forhånd.
 
Fyrbrygger skrev:
Skulle ønske jeg kunne gi bort noen øl for å få en semi-prof evaluering, bor på Alex. Kiellands plass dersom noen vil komme innom å få med seg noen for å hjelpe meg.
Takk for hjelp på forhånd.

http://norbrygg.no/index.php/bedomming-av-ol/evaluering-av-ol
 
Tilbake
Topp