Leste av SG 1.018 i dag, etter en snau uke med wlp565. Det er jeg relativt fornøyd med. Prøvesmakingen sier meg at den ikke trenger å bli så fryktelig mye tørrere, men vi får nå se hvor langt ned den går. Fint saisonpreg med et godt fett innslag av havregryn og lett røyksmak. Helt super, foreløpig. Hadde ikke rugmalt, og kjenner at jeg mangler en liten edge som håndbryggeriet har med, men jeg la til hvete i oppskriften og er fornøyd med et litt lettere smaksbilde. Legger forøvrig ved oppskriften jeg brukte, for ordens skyld.
IMB Våronn
OG 1.064
FG 1.017 (?)
30 IBU
17 EBC
Pale malt 4,6 kg (66,5 %)
Lettkokte havregryn 0,7 kg (10,1 %)
Røykmalt 0,7 kg (10,1 %)
Hvetemalt 0,638 kg (9,2 %)
Medium Crystal 0,280 kg (4 %)
Mesk 60 min @ 66C
East Kent Goldings (6,5) 30 g @ 60 min
East Kent Goldings (6,5) 30 g @ 10 min
60 min koketid
Klar Urt og gjærnæring 15 min før slutt
WLP565 Belgian Saison. Startet gjæring ved 18C, økte gradvis til 28-29 C i løpet av 6 dager. SG 1.1018 sjette dagen.
Edit: Basert på det foreløpige inntrykket, ville jeg vært tyngre på labben med røykmalten, dersom jeg skulle forandret noe.