Hansa skal tene pengar, men det skal mikrobryggeria òg. I stadig større monn etterkvart som kapitalen finn denne bransjen interessant å melke. Ser ein på rekneskapstala til veletablerte mikrobryggari, har dei også overlegent betre marginar enn dei store bryggeria. Der Hansa i gode år har 7-10% netto, har Nøgne Ø, Ægir, Haandbrygeriet jamnt over det doble.
Har det til dags dato skjedd at eit mikrobryggeri har trukke eit parti frå marknaden? I tilfelle ikkje, er dei meir kresne på kva dei slepp ut? Neppe. Eg har ihvertfall eit par døme kor eit parti burde vore trukke, td har eg to gongar uavhengig av kvarandre opplevd at ei flaske frå Haandbryggeriet skumma over, truleg pga infeksjon eller overkarbonering.
At det kan vera dyrt å kalle noko tilbake, eller sleppe det ut på marknaden likevel, er inga unnskyldning uansett storleik på bryggeriet. Dessutan har jo mikrobryggarane ry på seg for å vera betre handtverkarar, hehe, og då skulle ein tru at maskevidda skulle vera finare enn kva den ofte viser seg å vera.