Har brygget skilt seg?

Dette brygget har nå stått i 15 dager og vi har planer om å tappe det i morgen, vi er ikke spesielt erfarne i faget, og har ikke sett dette før. Er det vanlig at det er markant lysere i nedre delen og man ser et klart skille? Hva kommer dette av?

Forrige brygg vi gjorde med nesten samme oppskrift så merket vi oss også at noen av flaskene var veldig lyse mens andre var veldig mørke.

Vi karbonerte forrige brygg med drops på flaske, med andre ord så tappet vi rett fra gjæringskaret. Denne gangen har vi planer om å karbonere med sukkerlake i omstikkingskar, regner med det vil løse problemet? Men tar gjerne imot forklaringer på fenomenet uansett.
 

Vedlegg

  • IMG_20120822_171534.jpg
    106,6 KB · Sett: 261
Det er bare gjær og annet grums som er i ferd med å bunnfelle etter at gjæringsaktiviteten er over. Et vakkert syn.
 
Jeg ville brukt en hevert, slik at du slipper det meste av bunnfallet...
Neste gang dere brygger så lag en whirlpool i kokekaret og vent 40 min til en time før dere tapper vørteren i gjæringskaret, da blir problemet med bunnfall mindre.
 
gwiksen skrev:
Ah, godt å høre. Burde vi med andre ord vente noen dager med å tappe?

Kan være en ide å bruke klarning (som f.eks. Biofine) i karet, samt cold crashe det ned til 2-4 grader
 
Tilbake
Topp