Hei!
Nå har jeg brygget mitt 4. brygg og nå tror jeg jaggu jeg har klart å få infeksjon i ølet mitt.
Det er en Summer Daze Wit Gahr Edition. Brygget smakte helt OK ved flasking.
Nå, en uke senere, måtte jeg sjekke hvordan det gikk så jeg åpnet en flaske og tok en slurk.
Det kom et lite 'fssst' da jeg åpnet flasken og ølet var karbonert, om enn litt flatt foreløpig.
Men smaken... Først får man inntrykk av at det er godt men så kommer en sånn utrolig kvalmende, søtlig
smak som gjør at i alle fall jeg ikke vil klare å drikke noe av dette - kanskje det kunne passert som rusbrus på en fjortissfest... Jeg åpnet en flaske til med samme resultat...
Er det infeksjon? Eller er jeg bare for utålmodig, er dette en smak som kan forsvinne etter 2-3 uker til med karbonering og lagring? Ølet er ellers ganske uklart, men ser ikke 'sykt' ut på noen måte, fint skum er det også.
Åpnet også en flaske IPA jeg brygget et par dager før og den var helt fin. Heldigvis, ellers hadde jeg vært rimelig deppa nå...
Nå har jeg brygget mitt 4. brygg og nå tror jeg jaggu jeg har klart å få infeksjon i ølet mitt.
Det er en Summer Daze Wit Gahr Edition. Brygget smakte helt OK ved flasking.
Nå, en uke senere, måtte jeg sjekke hvordan det gikk så jeg åpnet en flaske og tok en slurk.
Det kom et lite 'fssst' da jeg åpnet flasken og ølet var karbonert, om enn litt flatt foreløpig.
Men smaken... Først får man inntrykk av at det er godt men så kommer en sånn utrolig kvalmende, søtlig
smak som gjør at i alle fall jeg ikke vil klare å drikke noe av dette - kanskje det kunne passert som rusbrus på en fjortissfest... Jeg åpnet en flaske til med samme resultat...
Er det infeksjon? Eller er jeg bare for utålmodig, er dette en smak som kan forsvinne etter 2-3 uker til med karbonering og lagring? Ølet er ellers ganske uklart, men ser ikke 'sykt' ut på noen måte, fint skum er det også.
Åpnet også en flaske IPA jeg brygget et par dager før og den var helt fin. Heldigvis, ellers hadde jeg vært rimelig deppa nå...