Fredrik.johansen1993@hotm
Norbrygg-medlem
Hei bryggere!
Har nå en Holmens Julebokk i gang her. Vanner står og varmer seg opp til mesking. Har driti meg skikkelig ut og har en kjele som ikke rommer 25 L som kokevolumet skal bli. Da har jeg laget meg en alternativ vei til mål og trenger litt hjelp fra dere til å høre om det kan funke. Det skal dobbeltmeskes også btw.
Har tenkt at jeg varmer opp 12L vann nå, mesker som det skal (60m, 30m og 10m). Deretter fjerner jeg posen med malt oppi, og slenger oppi den nye maltposen for dobbeltmeskinga. Kjører gjennom meskerutina en gang til med det "gamle" vørteret som vann og tilsetter 3 ekstra L, bare så det skal bli 15, slik at jeg mangler 10L til slutt, for enkelthetens skyld.
Og så koker jeg opp disse nå 15L med dobbeltmeska vørter og tilsetter humle som vanlig. Jeg har jo nå en veldig veldig konsentrert vørter. I mellomtida her har jeg kokt opp og kjølt ned 10L vann, som jeg nå bruker for å raskt kjøle ned den ferdigkokte vørteren, og tilsetter gjær.
Vil dette funke?
Har nå en Holmens Julebokk i gang her. Vanner står og varmer seg opp til mesking. Har driti meg skikkelig ut og har en kjele som ikke rommer 25 L som kokevolumet skal bli. Da har jeg laget meg en alternativ vei til mål og trenger litt hjelp fra dere til å høre om det kan funke. Det skal dobbeltmeskes også btw.
Har tenkt at jeg varmer opp 12L vann nå, mesker som det skal (60m, 30m og 10m). Deretter fjerner jeg posen med malt oppi, og slenger oppi den nye maltposen for dobbeltmeskinga. Kjører gjennom meskerutina en gang til med det "gamle" vørteret som vann og tilsetter 3 ekstra L, bare så det skal bli 15, slik at jeg mangler 10L til slutt, for enkelthetens skyld.
Og så koker jeg opp disse nå 15L med dobbeltmeska vørter og tilsetter humle som vanlig. Jeg har jo nå en veldig veldig konsentrert vørter. I mellomtida her har jeg kokt opp og kjølt ned 10L vann, som jeg nå bruker for å raskt kjøle ned den ferdigkokte vørteren, og tilsetter gjær.
Vil dette funke?