Denne kalkulatoren baserer seg på at gjæren har viability = 0 etter 4 måneder.
Se litt nede på siden:
"
What is the shelf life of White Labs Yeast? Quick Answer: 4 Months. Long Answer: .... After 30 days in the vial, the viability of our yeast is 75-85%,..."
De nye Pure Pitch pakkene fra White Labs har jo fått 6 måneders "holdbarhet", men det tar ikke denne kalkulatoren hensyn til (enda...?).
Det jeg gjør er følgende:
Legger inn produksjons dato og finner hvor mange dager gammel gjæren er.
Med produksjons dato 11.02.2016 og dagens dato 17.07.2016, blir dette 157 dager.
Jeg tar så 157*4/6 og får da "alder" på PurePitch pakken = 105 dager.
Så legger jeg inn en dato som gir dette antallet dager. I dette tilfellet 03.04.2016.
Da blir viability = 27%.
MEN alt dette er jo anslag på levedyktigheten på gjæren basert på ulike modeller og IKKE noe eksakt vitenskap.
Så
@Miguel sitt forslag på 50% er sikkert like bra som mitt "matematiske" forslag som gir 27%.