Etter å ha gjort meg litt mer kjent med Beercalc så jeg at "boil volume" og "volume" var satt til det samme.
Jeg vet at gryta mi reduserer 23 liter til 20 liter på en times koking, så når jeg rettet dette ble
OG-en min litt høyere (1075).
Det jeg da lurer på er om jeg burde tilsette mer gjær for å unngå at det blir "gjærstress"?
Har kjøpt to pakker med Safale US-05 i tilfelle.
Har også etter litt ølsmaking på Cardinalen(Flott plass! :skitbra: ) i helga forandret på humle oppsettet til brygget mitt:
35 g. Amarillo (Pellets, 9 %AA) boiled 60 minutes.
35 g. Cascade (Flower, 7 %AA) boiled 30 minutes.
60 g. Cascade (Flower, 7 %AA) boiled 10 minutes.
60 g. Amarillo (Pellets, 9 %AA) boiled 1 minutes.
30 g. Amarillo og 30 g. Cascade til Tørrhumling etter stormgjæring.
Dette vil gi en IBU på 69.
Tanken min var(rett meg om jeg er helt på tur) at å fordele bitterhumlen på 60 og 30 min.
ville gi bitterheten en litt avrundet smak, ikke så besk.
Jeg fant ut i helga at mye aroma og smak av humle er noe jeg liker, og derfor justerte jeg de opp til 60 g.
Er dette et oppsett jeg kan bruke, eller bør jeg heller gå tilbake til det første utkastet?
Mvh