Jørn Hammerud
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg trenger hjelp til å sette sammen en oppskrift slik at jeg kan bli kvitt mest mulig av malt og humle som har hopet seg opp. Jeg håper at noen gidder å hjelpe meg. Jeg brygger ca 20-22 liters batcher, og tenkte jeg skulle prøve å meske i en meskebøtte fra Brewferm for første gang, og denne tar vel maks 6,5 kg malt har jeg hørt. Jeg kjøpte inn 5 kg Maris Otter slik at jeg har basemalt.
Gjær:
WLP001 California Ale
Malt:
5 kg Maris Otter
1000 g Chocolate low color
1000 g smoked malt
650 g cara munich
650 g carafa I
620 g roasted barley
580 g carafa II
450 g pilsner
450 g cara beige
450 g vienna
450 g pale ale
400 g bohemian
360 g flaket havre
200 g crystal
Humle:
160 g EKG 6%
64 g Cascade 8,6%
50 g Bramling Cross 6%
30 g First Gold 8%
80 g Strisselspalt 3%
20 g Centennial 11%
20 g Columbus 12,9%
100 g Hallertau Mittelfrüh 4,3%
Gjærtypen vil kanskje snevre inn hvilken type øl man kan lage, men dersom noen ser en god løsning på hvordan jeg skal få brukt opp en del "rask", setter jeg meget stor pris på det.
Jeg trenger hjelp til å sette sammen en oppskrift slik at jeg kan bli kvitt mest mulig av malt og humle som har hopet seg opp. Jeg håper at noen gidder å hjelpe meg. Jeg brygger ca 20-22 liters batcher, og tenkte jeg skulle prøve å meske i en meskebøtte fra Brewferm for første gang, og denne tar vel maks 6,5 kg malt har jeg hørt. Jeg kjøpte inn 5 kg Maris Otter slik at jeg har basemalt.
Gjær:
WLP001 California Ale
Malt:
5 kg Maris Otter
1000 g Chocolate low color
1000 g smoked malt
650 g cara munich
650 g carafa I
620 g roasted barley
580 g carafa II
450 g cara beige
400 g bohemian
360 g flaket havre
200 g crystal
Humle:
160 g EKG 6%
64 g Cascade 8,6%
50 g Bramling Cross 6%
30 g First Gold 8%
80 g Strisselspalt 3%
20 g Centennial 11%
20 g Columbus 12,9%
100 g Hallertau Mittelfrüh 4,3%
Gjærtypen vil kanskje snevre inn hvilken type øl man kan lage, men dersom noen ser en god løsning på hvordan jeg skal få brukt opp en del "rask", setter jeg meget stor pris på det.