EspenV skrev:
Gard skrev:
Min glutenfrie bokhveteøl med hjemmerøstet bokhvete fikk et ganske tydelig rødskjær...
Har du lyst å dela oppskrifta på denne? Maltmengdene (og heimerøstingsmetoden for bokkveiten) held lenge, sidan det er fargen eg er ute etter...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
#007 - Wynn - Glutenfri havre- og bokhveteøl
Style: Oatmeal Stout
Type: All Grain Calories: 274
Rating: 0.0 Boil Size: 8.20 L
IBU's: 33.91 Batch Size: 5.00 L
Color: 124.1 EBC Boil Time: 60 minutes
Preboil OG: 1.060
Estimated Actual
Brew Date: - 06/09/2012
OG: 1.083 1.078
FG: 1.025 1.020
ABV: 7.60 % 7.60 %
Efficiency: 60 % 52 %
Serve Date: 13/10/2012 (null)
Fermentation Steps
Name Days / Temp Estimated Actual
Primary 24 days @ 20.0°C 06/09/2012 06/09/2012
Bottle/Keg 14 days @ 23.3°C 30/09/2012 29/09/2012
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
500.00 g 20.00 % Bokhvete - knust 60 mins 1.032
100.00 g 4.00 % Melasse 20 mins 1.036
500.00 g 20.00 % Bokhvete - blackened 60 mins 1.020
900.00 g 36.00 % Rice Extract Syrup 20 mins 1.032
500.00 g 20.00 % Havre - flaket 60 mins 1.037
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
5.00 g 10.53 Goldings, East Kent 60 mins 5.00
5.00 g 7.29 Tettnang 30 mins 4.50
3.00 g 9.86 Northern Brewer 45 mins 8.50
5.00 g 5.23 Goldings, East Kent 15 mins 5.00
3.00 g 1.01 Hallertauer Mittelfrueh 5 mins 4.00
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1 pck WLP007
Additions
Amount Name Time Stage
0.20 l Coffee - 21 g kaldmaserert i 2 dl vann 08 mins Primary
32.00 g Lønnesirup 07 days Primary
0.25 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
Jeg brukte hel økologisk bokhvete fra Saltå kvarn, vætet dem først godt og lot dem spire i tre dager i en tett boks, skylte hver dag.
Halvparten ble så røstet ved 100 grader varmluft med jevn røring til de ble gyldne. Resten ble røstet på 200 grader til de var svarte. Knuste i pose med kjevle.
Det ble enormt mye stivelse i vørteren. Tilsatte derfor amylase under gjæring uten noen enorm effekt. Ølet ble interessant og minner litt om flamsk rød øl.
Skulle jeg gjort dette igjen ville jeg tilsatt brett bruxellensis eller clausenii for en sekundærgjæring på minst to måneder og karbonert med minimal sukkertilsetning. Tror det kan fungere bra. Hm....