Har lenge hatt god nytte av å lese forumet, men idag blir det mitt første innlegg, så "bear with me":
Jeg har satt mitt første lagerøl som skal bli årets juleøl. Alt har gått fint til nå, men ser ut til å slite med å nå forventet FG på rundt 1.010.
Mesket på 69 grader i en time, OG på 1.066. Gjæret med W-34/70 på 12 grader i en uke til SG 1.022. Økte temperatur til 15 grader og har nå stått på det i en uke, men SG er uendret. Bør jeg ha is i magen og vente lenger på at gjæren skal jobbe videre, eller bør jeg gå mere drastisk til verks?
Jeg har satt mitt første lagerøl som skal bli årets juleøl. Alt har gått fint til nå, men ser ut til å slite med å nå forventet FG på rundt 1.010.
Mesket på 69 grader i en time, OG på 1.066. Gjæret med W-34/70 på 12 grader i en uke til SG 1.022. Økte temperatur til 15 grader og har nå stått på det i en uke, men SG er uendret. Bør jeg ha is i magen og vente lenger på at gjæren skal jobbe videre, eller bør jeg gå mere drastisk til verks?