hansbt
Norbrygg-medlem
Har en lys ale som akkurat er ferdig gjæra. Problemet er at den gikk helt ned til 1.004. Stegmesking på 66-72-78C°. Gjæringstemperatur 20°. Skjønner ikke helt hvorfor, men er generelt "plaget" med høy utgjæring. 2 pakker US05. Er det noen pålitelig måte å søte den, enten sukrin eller melkesukker?
Noen som har erfaring med slikt? Står på coldcrash akkurat nå på 2C°, skal etterhvert over på fat.
Tanken var å fylle søtning i fatet før tapping av ølet.
Gode råd mottas gjerne.
Det bør kanskje nevnes at jeg normalt mesker 2 til 3 timer. Synes utbytte blir jevnt bedre av lang mesketid.
Noen som har erfaring med slikt? Står på coldcrash akkurat nå på 2C°, skal etterhvert over på fat.
Tanken var å fylle søtning i fatet før tapping av ølet.
Gode råd mottas gjerne.
Det bør kanskje nevnes at jeg normalt mesker 2 til 3 timer. Synes utbytte blir jevnt bedre av lang mesketid.