Humlemarmelade

Tor.

Norbrygg-medlem
I år ble det én ny ingrediens i sitrusmarmeladen:

Volume: 14 liters
Boil Volume: 14 liters
OG: 1170
FG: 1170
Alcohol: 0 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 40 IBU
Fermentables
Orange         4800 g
Grape fruit    600 g
Lemon          700g
Sugar          4000 g
Pectin          280 g
Ginger          360 g
Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 60 g 1 min

Fremgangsmåte:
Dag 1: Kutt frukt i tynne skiver, del skivene i 4, fjern alt hvitt i midten. Legg i vann.
Dag 2: Kok 20 minutter
Dag 3: Kok 20 minutter
Dag 4: Lag humlete. Kok frukt 60 minutter. Tilsett sukker og pektin mot slutten av koketiden. Smak til med ingefær og humlete
 
Tror kanskje at bitterheten fra skallet blir bedre fordelt, men det viktigste er konsistensen. Skallet blir mykt og saftig i 4-dagersmarmelade.
 
Tilbake
Topp