Hei!
Planlegger en BarleyWine til bryggedag på søndag. Jeg ønsker å bruke Mosaic som eneste humle og lurer på om humleskjemaet mitt ser bra ut. Jeg blir å bruke Parti Gyle slik at jeg også får en Pale/Amber ale, derfor limer jeg inn to oppskrifter. Jeg lurer på om noen som har erfaring med å lage humleskjema kan ta en kikk på begge oppskriftene. Det blir å gå med nesten 3 pakker a 100g av humlen med disse skjemaene. Restene kan jeg tørrhumle i BW eller er det bortkastet? Ev. kan jeg jo gi restene bort til noen i Oslo som er hypp.
Style: American Barleywine
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,80 l
Post Boil Volume: 20,80 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 19,50 l
Estimated OG: 1,112 SG
Estimated Color: 28,8 EBC
Estimated IBU: 98,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7725,60 g Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC) Grain 1 82,9 %
1332,00 g Red X (30,0 EBC) Grain 2 14,3 %
133,20 g Melanoiden Malt 70EBC (70,0 EBC) Grain 3 1,4 %
66,66 g Red Crystal 400 EBC (400,0 EBC) Grain 4 0,7 %
66,66 g Special B Malt (350,0 EBC) Grain 5 0,7 %
70,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 62,7 IBUs
60,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 7 26,7 IBUs
50,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 5,0 min Hop 8 8,9 IBUs
Er det noe poeng å tørrhumle med restene av 3 pakker a 100g som går med til disse to ølene?
3,0 pkg WLP090 San Diego Super Yeast (White Labs Yeast 9 -
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,80 l
Post Boil Volume: 20,80 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 17,9 EBC
Estimated IBU: 32,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3862,80 g Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC) Grain 1 82,8 %
666,66 g Red X (30,0 EBC) Grain 2 14,3 %
66,66 g Melanoidin malt (70,0 EBC) Grain 3 1,4 %
33,33 g Red Crystal 400 EBC (400,0 EBC) Grain 4 0,7 %
33,33 g Special B Malt (350,0 EBC) Grain 5 0,7 %
10,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 13,7 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 7 13,6 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 5,0 min Hop 8 5,5 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Aroma Steep 1,0 min Hop 9 0,0 IBUs
30,00 g Mosaic [11,10 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
3,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 10 -
Planlegger en BarleyWine til bryggedag på søndag. Jeg ønsker å bruke Mosaic som eneste humle og lurer på om humleskjemaet mitt ser bra ut. Jeg blir å bruke Parti Gyle slik at jeg også får en Pale/Amber ale, derfor limer jeg inn to oppskrifter. Jeg lurer på om noen som har erfaring med å lage humleskjema kan ta en kikk på begge oppskriftene. Det blir å gå med nesten 3 pakker a 100g av humlen med disse skjemaene. Restene kan jeg tørrhumle i BW eller er det bortkastet? Ev. kan jeg jo gi restene bort til noen i Oslo som er hypp.
Style: American Barleywine
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,80 l
Post Boil Volume: 20,80 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 19,50 l
Estimated OG: 1,112 SG
Estimated Color: 28,8 EBC
Estimated IBU: 98,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7725,60 g Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC) Grain 1 82,9 %
1332,00 g Red X (30,0 EBC) Grain 2 14,3 %
133,20 g Melanoiden Malt 70EBC (70,0 EBC) Grain 3 1,4 %
66,66 g Red Crystal 400 EBC (400,0 EBC) Grain 4 0,7 %
66,66 g Special B Malt (350,0 EBC) Grain 5 0,7 %
70,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 62,7 IBUs
60,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 7 26,7 IBUs
50,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 5,0 min Hop 8 8,9 IBUs
Er det noe poeng å tørrhumle med restene av 3 pakker a 100g som går med til disse to ølene?
3,0 pkg WLP090 San Diego Super Yeast (White Labs Yeast 9 -
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,80 l
Post Boil Volume: 20,80 l
Batch Size (fermenter): 19,00 l
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 17,9 EBC
Estimated IBU: 32,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3862,80 g Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC) Grain 1 82,8 %
666,66 g Red X (30,0 EBC) Grain 2 14,3 %
66,66 g Melanoidin malt (70,0 EBC) Grain 3 1,4 %
33,33 g Red Crystal 400 EBC (400,0 EBC) Grain 4 0,7 %
33,33 g Special B Malt (350,0 EBC) Grain 5 0,7 %
10,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 13,7 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 7 13,6 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Boil 5,0 min Hop 8 5,5 IBUs
20,00 g Mosaic [11,10 %] - Aroma Steep 1,0 min Hop 9 0,0 IBUs
30,00 g Mosaic [11,10 %] - Dry Hop 10,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
3,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 10 -