Finn Berger
Moderator
Kølschbrygging står for tur, og jeg hadde tenkt å legge inn mye sein humle. Det ser sånn ut:
OG 1.050, SG før kok 1.041, FG 1.014, ABV 4,7%, IBU 30
Innmesk på 42, så 10 min på 55, 45 min på 63, 20 min på 70, og utmesk på 77
Gjæres på 16 grader
Malt til 24 liter i dunken
5 kg pilsnermalt
Humle
20 gr Magnum @ 60
40 gr Mittelfrüh @ 10
40 gr Mittelfrüh @ 5
40 gr Mittelfrüh @ 0
Gjær
WLP 029
Noen tanker om hvordan dette vil funke? Stikkordet er "rein og bitter". Jeg har lyst til kjenne humla, og var inne på tanken om å tørrhumle, også - men det ser ut som om folk har dårlige erfaringer med edelhumle til det bruket.
OG 1.050, SG før kok 1.041, FG 1.014, ABV 4,7%, IBU 30
Innmesk på 42, så 10 min på 55, 45 min på 63, 20 min på 70, og utmesk på 77
Gjæres på 16 grader
Malt til 24 liter i dunken
5 kg pilsnermalt
Humle
20 gr Magnum @ 60
40 gr Mittelfrüh @ 10
40 gr Mittelfrüh @ 5
40 gr Mittelfrüh @ 0
Gjær
WLP 029
Noen tanker om hvordan dette vil funke? Stikkordet er "rein og bitter". Jeg har lyst til kjenne humla, og var inne på tanken om å tørrhumle, også - men det ser ut som om folk har dårlige erfaringer med edelhumle til det bruket.