Og her https://edelstoffquest.wordpress.co...an-helles-part-6-2-classic-cold-fermentation/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Skal lage 2 like lager til helgen..
Tenkte å prøve begge metodene denne gang..har 2 kjøleskap til gjæring..har kun kjørt rask gjæring til nå så det blir spennend å se hvor stor forskjellen er..
Jeg synes di smakte akkurat det samme.knall god begge to..
Så vi forsetter med hurtig lager..
3 dager er ingen fasit,har du tett lokk så ser du på aktiviteten i gjærlåsen,når den avtar noe starter du å skru opp temperaturen..
Men må gjøres før den har gjæret helt ut?Trenger ikke det, 16-17 grader holder massevis.
Men må gjøres før den har gjæret helt ut?
Forventer 1.009-10
Hei.
Jeg har somregel fulgt dette regimet men nå har jeg startet økningen av temperatur for sent.
Satte opp til 11c v 1.025 (OG1.052)
Til 12c nå på 1.015.
Bør jeg øke brått til rundt 20c for diasetylrast eller bør jeg bare fortsette stegvis økning?.
Lurer på om hensikten med å øke til 20c når den er ferdig utgjæra ikke er noen vits i?
Veldig usikker altså.