"Nattevakta" har vært på bryggeriet og satt øl.
Hva blir det av dette og hva skal jeg kalle "henne"?
5500 Pale Ale Muntons
200 krystallmalt 150
22 liter
SG = 1.056
Humle
50 gram Northern brewer 10 % alfa pellets koketid 60 min
25 gram Northern brewer 10 % alfa koketid 25 min
25 gram Northern brewer 10 % alfa koketid 5 min + nedkjøling
Mulig tørhumle underveis
Stegmesking:
Innmesking 61 grader
63 grader 45 min.
72 grader 35 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær (4 mndr. gammel) Wyaest 1099 Whitbread
Steppa starter 3 ganger, 1 liter + 2 liter + 2,5 liter, dekantert hver gang.
Første plopp i gjærlåsen kom etter 35 minutter, - godt tegn
Hva blir det av dette og hva skal jeg kalle "henne"?
5500 Pale Ale Muntons
200 krystallmalt 150
22 liter
SG = 1.056
Humle
50 gram Northern brewer 10 % alfa pellets koketid 60 min
25 gram Northern brewer 10 % alfa koketid 25 min
25 gram Northern brewer 10 % alfa koketid 5 min + nedkjøling
Mulig tørhumle underveis
Stegmesking:
Innmesking 61 grader
63 grader 45 min.
72 grader 35 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær (4 mndr. gammel) Wyaest 1099 Whitbread
Steppa starter 3 ganger, 1 liter + 2 liter + 2,5 liter, dekantert hver gang.
Første plopp i gjærlåsen kom etter 35 minutter, - godt tegn