Hva blir det av dette?

"Nattevakta" har vært på bryggeriet og satt øl.
Hva blir det av dette og hva skal jeg kalle "henne"?

5500 Pale Ale Muntons
200 krystallmalt 150

22 liter
SG = 1.056

Humle
50 gram    Northern brewer  10 % alfa  pellets  koketid 60 min
25 gram    Northern brewer  10 % alfa  koketid 25 min
25 gram    Northern brewer  10 % alfa  koketid  5 min + nedkjøling

Mulig tørhumle underveis

Stegmesking:
Innmesking 61 grader
63 grader 45 min.
72 grader 35 min

Koketid
Total koketid vørter: 80 min

Gjær (4 mndr. gammel) Wyaest 1099 Whitbread
Steppa starter 3 ganger, 1 liter + 2 liter + 2,5 liter, dekantert hver gang.
Første plopp i gjærlåsen kom etter 35 minutter, - godt tegn
 
Da har vi det.
Møllenberger Xtra Special Bitter.
Skikkelig fart nå. 52 plopp i minuttet på en Speidel 30 liters kar. 22,5 timer siden den havna i gjærkaret.
Denne er jeg litt spent på. "Man tager det man haver tilgjengelig der og da."
Så får det bli som det blir og ikke som det burde ha blitt.
 
Tror dette kan bli svært bittert!
Ifølge Beertools vil du komme opp i 95.2 IBU med dette humle-regimet. Normalområdet for en Engelsk ESB er 30-50 IBU
 
Takk for gode forslag.  :ilike:
Ser ofte diskusjonen om riktig mengde gjær. Etter "oppfyringen" av Wyast'en har jeg vel i overkant gjærmengde. SG ved starten var 1,056 og etter 35 timer i gjærkaret er den nede i 1,022.
Mitt spørsmå er derrfor om det kan bli for mye gjær og om det har veldig mye å si for kavlitet og smak?
 
Tilbake
Topp