hva forårsaker besk ettersmak på øl

Tror du må se i en annen retning enn PH. Med mindre du er godt utenfor ph og har et problem med tanniner. Men Tanniner gir ikke så mye smak som munnfølelse. Den er tørr og snerpende. Alle som har drukket kraftig underlagret rødvin (blålig i fargen) vet hvordan dette er. Eller spis druer og tygg på druekjernene. Sett bort i fra tanniner så vil for høy PH gi deg et øl som smaker litt slapt men har høyere restsødme. For lav PH og man kan få et tynt pregløst øl. Klor er ikke bra særlig sammen med phonolpositive (belgiske,hveteøl) gjærstammer da kan ølet smake apotek.

mvh

Bårdd
,
 
Tror du må se i en annen retning enn PH. Med mindre du er godt utenfor ph og har et problem med tanniner. Men Tanniner gir ikke så mye smak som munnfølelse. Den er tørr og snerpende. Alle som har drukket kraftig underlagret rødvin (blålig i fargen) vet hvordan dette er. Eller spis druer og tygg på druekjernene. Sett bort i fra tanniner så vil for høy PH gi deg et øl som smaker litt slapt men har høyere restsødme. For lav PH og man kan få et tynt pregløst øl. Klor er ikke bra særlig sammen med phonolpositive (belgiske,hveteøl) gjærstammer da kan ølet smake apotek.

mvh

Bårdd
,

Det tror jeg også. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er et eller annet knyttet til gjæring som er synderen. Mistanken styrkes ytteligere ved at usmaken også gir seg til kjenne i gjærstarteren.
 
Tilbake
Topp