Hvete i wit

Søsteren min har for vane å lage hylleblomstsaft om sommeren, så det fins iallfall i Bergen. Men ikke nå.
 
Fikk tak i 2 pakker hveteflak (og tørket kamille) på helsekosten på Moholt Storsenter (såvidt utgått på dato), og 6 på Helios i Prinsensgate, ellers var det ikke mer å oppdrive inkludert de 3 andre helsekostene jeg var innom (v/Rema 1000 Lade, Solsiden, City Lade). Vil tro det kan bestilles, da pakkene jo er merket Helios.

Flaket hvete (og havre/bygg) er dampet og valset, som gjør at man kan bruke dem direkte i 1-stegs mesk, mens f.eks hel hvete trenger såkalt adjuct mash for at man skal få tilgang til stivelsen under mesking.

Indisk koriander hadde de i flere varianter på "innvandrerbutikk" ved busstoppet i Dronningensgata (gamle Fruktkorga). Rikt utvalg i mye annet også!
Rakk dessverre ikke å kryssteste aroma på korianderfrø fra Huub, Petit, Ultra Lade (standard Hindu krydderglass) og den fra innvandrerbutikken. Den siste var de eneste som var store og avlange (rugbyformede, for de som forstår begrepet :) ). Skal gi lyd når jeg får sjansen til å teste, selv om det da bare blir i tørr form.
 
Lars skrev:
Flaket hvete (og havre/bygg) er dampet og valset, som gjør at man kan bruke dem direkte i 1-stegs mesk, mens f.eks hel hvete trenger såkalt adjuct mash for at man skal få tilgang til stivelsen under mesking.
Er det å forstå dithen at du ikke gir flaket hvete en proteinrast på 50C i 15 minutter, men mesker på en temp?
 
JørnP skrev:
Lars skrev:
Flaket hvete (og havre/bygg) er dampet og valset, som gjør at man kan bruke dem direkte i 1-stegs mesk, mens f.eks hel hvete trenger såkalt adjuct mash for at man skal få tilgang til stivelsen under mesking.
Er det å forstå dithen at du ikke gir flaket hvete en proteinrast på 50C i 15 minutter, men mesker på en temp?

Jeg har gjort begge deler, men de siste gangene har jeg kjørt rett på 66 grader. Litt for mange andre variabler som spilte inn til at jeg har fått sammenliknet 1 og 2-stegs brygging av dette ordentlig til nå, men utbyttemessig kan man fint meske det på vanlig 1-stegs mesk.
Er ikke spesielt opptatt etter å ha så høyt utbytte som mulig, men opplevde heller ikke besynderlig fall i utbytte ved å meske det på denne måten.
Bruker da også flaket hvete (og tidvis havregryn) uten å knuse den.
 
Lars skrev:
JørnP skrev:
Lars skrev:
Flaket hvete (og havre/bygg) er dampet og valset, som gjør at man kan bruke dem direkte i 1-stegs mesk, mens f.eks hel hvete trenger såkalt adjuct mash for at man skal få tilgang til stivelsen under mesking.
Er det å forstå dithen at du ikke gir flaket hvete en proteinrast på 50C i 15 minutter, men mesker på en temp?

Jeg har gjort begge deler, men de siste gangene har jeg kjørt rett på 66 grader. Litt for mange andre variabler som spilte inn til at jeg har fått sammenliknet 1 og 2-stegs brygging av dette ordentlig til nå, men utbyttemessig kan man fint meske det på vanlig 1-stegs mesk.
Er ikke spesielt opptatt etter å ha så høyt utbytte som mulig, men opplevde heller ikke besynderlig fall i utbytte ved å meske det på denne måten.
Bruker da også flaket hvete (og tidvis havregryn) uten å knuse den.
Har hatt hell med flaket mais tidligere, med lav temperatur og 90 min mesketid. Det du sier bekrefter vel at det er verd å ta sjansen og kjøre rett på mesketempen. Byggmalten inneholder vel nok enzymer til å konvertere hveten dersom man tar tiden til hjelp. Takk for innspill!
 
Tilbake
Topp