JørnP skrev:
Lars skrev:
Flaket hvete (og havre/bygg) er dampet og valset, som gjør at man kan bruke dem direkte i 1-stegs mesk, mens f.eks hel hvete trenger såkalt adjuct mash for at man skal få tilgang til stivelsen under mesking.
Er det å forstå dithen at du ikke gir flaket hvete en proteinrast på 50C i 15 minutter, men mesker på en temp?
Jeg har gjort begge deler, men de siste gangene har jeg kjørt rett på 66 grader. Litt for mange andre variabler som spilte inn til at jeg har fått sammenliknet 1 og 2-stegs brygging av dette ordentlig til nå, men utbyttemessig kan man fint meske det på vanlig 1-stegs mesk.
Er ikke spesielt opptatt etter å ha så høyt utbytte som mulig, men opplevde heller ikke besynderlig fall i utbytte ved å meske det på denne måten.
Bruker da også flaket hvete (og tidvis havregryn) uten å knuse den.