Hveteøl stopper på 1020

Satte et hveteøl sett fra ølbrygging.no for 12 dager siden med OG på 1050. Nå etter måling på 10'ende og 12. dag er OG på 1020. Ser stabil ut, men synes da denne er noe høy fremdeles. Bør jeg vente? Eller er dette ok? Hilsen nybegynner.
 
Det var ganske høgt ja
Kva måler du med ?
Kva var mesketempraturen?
Kva og kor mykje gjær ?
Riste du inn godt med oxyge ?


Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Mesket på 65 grader i 90 min som oppskriften sa. Måler med et Hydrometer. Gjær som fulgte med... En Mauribrew weiss tørrgjær. Og mener da å ha rørt godt for å få luft.

Er det dumt å riste på gjæringskaret for å se om det er mer å gå på? Eller vil det bare ødelegge? Lukter forøvrig godt.
 
Mmmmmm rart du ikkje er komt lenger ned. Men eg kjenner ikkje til den gjæra. Du kan sikkert forsøke å vekke opp gjæra men gjer det uten å riste inn oxyge så seint i prosessen.

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Det eg veit somme gjer er å rugge forsiktig på gjæringkaret uten å skvulpe for mykje med det. Eller ein tar ein sleiv å rører forsiktig opp litt av gjær i bunnen av karet. Husk starsan på alt som er I kontakt med øla.
Dette er ting me ikkje har hatt behov for å forsøke, så om det er stor hjelp I veit eg ikkje

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Hva slags temperatur er den gjæret på? Og hva er temperaturen nå?

Det som fort kan skje, er jo at gjæringa går i stå fordi temperaturen synker når stormgjæringen begynner å gi seg - om du ikke har temperaturstyring som tilfører varme for å kompensere.
Hvis du skal prøve å røre opp gjæren for å jage den tilbake på jobb, bør du gjerne ha litt god temperatur. Så hvis du står nede på 17 grader - som er vanlig å gjære weissbier på - så få den opp to-tre grader først.
 
Det er flere som har hatt den opplevelsen med den gjæren, meg inkludert. Jeg ville rørt forsiktig, uten å få inn luft, men sørget for å få mer av gjæren opp i suspensjon og samtidig økt temperaturen et par grader, forutsatt at den ikke er mye over 20 grader.
 
Hva bør OG vise når denne type øl er klar for flasking... Og hva bør jeg gjøre hvis OG forblir uforandret? Blir øl allikevel?
 
Tilbake
Topp