@pernod Takk for lenken. Jeg må vel si meg enig med Gahr her:
https://forum.norbrygg.no/threads/dommerskjema-dekstriner.24420/#post-246418
Det er også tydelig ut fra dommernes uttalelser i tråden at forventningene som knyttes til øltype er viktige for dem. Jeg for min del ville ikke ha problem med å kose meg med et velbrygget øl som ligger mellom en IPA og en APA i stil, og dette er jo nettopp kjernen i det jeg sier. Jeg får følelsen av at dømmingen i typebestemte konkurranser handler mer om å trekke ned et øl i forhold til avvik fra et forventet ideal enn det å kjenne på ølets egne egenskaper. Her ligger også mye av grunnen til at jeg brygger selv: Det handler ikke om å spare penger på å brygge øl jeg kunne kjøpt kommersielt. For meg handler det tvert imot om å brygge øl som ikke finnes og idealet er å treffe velsmakende øl som ingen har tilbudt for salg ennå. De kan godt ligne annet øl, men avviket er det som gjør det verdt å brygge det selv. Da blir det også feil å delta i konkurranser med et øl, bare for å bli trukket i poeng for det som er hele grunnen til at ølet ble brygget.