k.ped
Norbrygg-medlem
Hei!
Lurer litt på hva slags koketid på vørter man egentlig anbefaler. Ser at både 60 min. og 90 min. er mye brukt, men hva oppnår man ved lengre koketid enn 60 grader. Sett at man tilsetter humlen når det er 60 min igjen. Er det f.eks. anbefalt å koke i 90 min for pils eller ale. Eller?
Og et spørsmål ang. mesketemperatur. Tenker å lage en tjekkisk pils. Har brukt 1 stegs mesk på 66-67 grader. Er det fordeler med en på 60 og en rast på 70 grader?
For å få både beta og alfaanalysen til å virke tilstrekkelig?
:jaha:
Kenneth
Lurer litt på hva slags koketid på vørter man egentlig anbefaler. Ser at både 60 min. og 90 min. er mye brukt, men hva oppnår man ved lengre koketid enn 60 grader. Sett at man tilsetter humlen når det er 60 min igjen. Er det f.eks. anbefalt å koke i 90 min for pils eller ale. Eller?
Og et spørsmål ang. mesketemperatur. Tenker å lage en tjekkisk pils. Har brukt 1 stegs mesk på 66-67 grader. Er det fordeler med en på 60 og en rast på 70 grader?
For å få både beta og alfaanalysen til å virke tilstrekkelig?
:jaha:
Kenneth