Det påstås at det alltid er lurt å la det gjære to uker, uansett om det har sluttet å ploppe i gjæringslåsen. Da får angivelig gjæren tid til å "rydde opp" etter seg og fjerne evt. usmaker / uønskede stoffer. Noen mener på den annen side at når FG har stabilisert seg er det tid for flasking.
Jeg har et brygg som gjæret friskt i 4 dager, så stilnet det, og FG har holdt seg på 1020 i tre dager (OG var 1050). Det er helt dødt i gjærlåsen, uten tegn til trykkforskjell mellom de to væskesøylene i gjæringslåsen. Kan det være noen vits i å vente en hel uke til før flasking ?
Jeg har et brygg som gjæret friskt i 4 dager, så stilnet det, og FG har holdt seg på 1020 i tre dager (OG var 1050). Det er helt dødt i gjærlåsen, uten tegn til trykkforskjell mellom de to væskesøylene i gjæringslåsen. Kan det være noen vits i å vente en hel uke til før flasking ?