Vi er en gjeng som er forholdsvis ferske i gamet, og vi brygget for nå 8 dager siden det som skulle bli en IPA. Vi endte opp med litt lav OG på ca 1052. Som var en del under det vi hadde håpet på, men med ny Speidel så har vi vel litt å lære.
Nå har dette stått og gjæret i 8 dager, og vi tok en måling i går som viste oss at vi allerede er på 1010. Oppskriften vi følger sier ca 14 dager gjæring, men en IPA skal vel i utgangspunktet ikke lenger ned enn ca 1010 for å være typeriktig?
Hva skal vi gjøre?
Et annet spørsmål: Annet enn alkoholprosent, hvordan påvirker lav/høy OG/FG smaken av en øl? (Følelsen i munnen, tynn kropp?) Innføringer på dette emnet tas i mot med takk.
Nå har dette stått og gjæret i 8 dager, og vi tok en måling i går som viste oss at vi allerede er på 1010. Oppskriften vi følger sier ca 14 dager gjæring, men en IPA skal vel i utgangspunktet ikke lenger ned enn ca 1010 for å være typeriktig?
Hva skal vi gjøre?
Et annet spørsmål: Annet enn alkoholprosent, hvordan påvirker lav/høy OG/FG smaken av en øl? (Følelsen i munnen, tynn kropp?) Innføringer på dette emnet tas i mot med takk.