Svein Arild
Norbrygg-medlem
Tittelen sier vel seg selv?
Grunnet plass passer det best med 2 kg, men orker ikke fylle hele tiden heller
Grunnet plass passer det best med 2 kg, men orker ikke fylle hele tiden heller
Forstår jeg det riktig at CO2 kan brukes både til å karbonere på fat og få ølet ut av fatene?
Kan man også karbonere på vanlig måte med sukker på cornelius også? Og så tappe ut med co2?
Hvor mye koster det å fylle en 2liters flaske. Jeg holder til i Kristiansand.
om du bare får 6 fat ut av
ja, jeg gjør det slik. co2 tank til tappe, purge og beergun. karbonering med sukkerlake. 6 fat som noen nevnte lenger opp hørtes lite ut, da er jeg hvertfall glad for at jeg stort sett karbonerer med lake
Det gjør det nok ikke, men det tynner ut oksygennivået.CO2 er tyngre enn luft så CO2 legger seg over ølet.
Det gjør det nok ikke, men det tynner ut oksygennivået.
Under gunstige forhold kan co2 legge seg nederst som et teppe over et gitt tidsintervall. Å "spyle" CO2 ned fra toppen av fatet (gjennom CO2-inn ventilen) blir litt som å helle saft i et glass og håpe at konsentratet legger seg i bunnen av glasset. Men som sagt, man tynner ut oksygenkonsentrasjonen og det har jo en viss effekt.Nå ble jeg nysgjerrig. Fortrenger ikke CO2 oksygen? Jeg har alltid levd i den tro, blant annet etter instruktive eksperimenter på barneskolen med eddik, bakepulver og stearinlys.
Flisespikkerivarsel / nerdevarsel!
Den beste måten, uten tvil, i min verden iallefall, er å ha et helt proppfullt fat stående med utblandet starsan. Når man skal stikke om øl presser man starsan-løsningen over til et nytt fat under lavt trykk og bruker det fatet som nå er fullt av kun CO2. Det krever at man har ett ekstra fat, men det er den eneste måten å gjøre det på for å være sikker på at det ikke er noe oksygen tilstede. Starsanløsningen kan brukes lenge. Jeg presser det videre på denne måten i måneder. Det samme kan selvfølgelig gjøres ved å presse vann ut av fatet og i sluken. Når fatet er tomt kan man helle i en halv liter utblandet starsan eller lignende, sette på lokket, riste godt og presse ut med CO2. Så slipper man å ofre 19 liter utblandet starsan til sluket.
Under gunstige forhold kan co2 legge seg nederst som et teppe over et gitt tidsintervall. Å "spyle" CO2 ned fra toppen av fatet (gjennom CO2-inn ventilen) blir litt som å helle saft i et glass og håpe at konsentratet legger seg i bunnen av glasset. Men som sagt, man tynner ut oksygenkonsentrasjonen og det har jo en viss effekt.
Flisespikkerivarsel / nerdevarsel!
Den beste måten, uten tvil, i min verden iallefall, er å ha et helt proppfullt fat stående med utblandet starsan. Når man skal stikke om øl presser man starsan-løsningen over til et nytt fat under lavt trykk og bruker det fatet som nå er fullt av kun CO2. Det krever at man har ett ekstra fat, men det er den eneste måten å gjøre det på for å være sikker på at det ikke er noe oksygen tilstede. Starsanløsningen kan brukes lenge. Jeg presser det videre på denne måten i måneder. Det samme kan selvfølgelig gjøres ved å presse vann ut av fatet og i sluken. Når fatet er tomt kan man helle i en halv liter utblandet starsan eller lignende, sette på lokket, riste godt og presse ut med CO2. Så slipper man å ofre 19 liter utblandet starsan til sluket.
Mener 6-7 fat om jeg husker infoen fra bryggselv riktig. Betydelig flere om du karbonerer naturlig.
For min del hold det til litt under 1 fat siden jeg hadde lekkasje i CO2-systemet mitt...
Koster 200,- for 2kg flaske og 300,- for 5 kg flaske hjå NOHA norway AS. "Ny" ombygd 5kg flaske koster 1800,- ferdig fylt osv.Hvor mye koster det å fylle en 2liters flaske. Jeg holder til i Kristiansand.
Hva med forbruket av CO2, hvor mye går med, eller er det så lite at det ikke er noe kost å regne på?