Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei
Skal brygge en pale ale med 50/50 pils og hvete. Drøye fem kilo malt i ca. 26 liter meskevann. Jeg justerer med kalsiumklorid og kalsiumsulfat, men i følge EZ calculator er PH fremdeles altfor høy. Hvor mye fosforsyre er det greit å tilsette før det setter smak? Jeg må tilsette 5,5 ml her for å nå akseptabel PH. Vil det gi smak, eller er det bare å kjøre på? Jeg har brukt melkesyre tidligere og da har jeg aldri brukt mer enn 2,5 ml for at det ikke skal gi smak.
Skal brygge en pale ale med 50/50 pils og hvete. Drøye fem kilo malt i ca. 26 liter meskevann. Jeg justerer med kalsiumklorid og kalsiumsulfat, men i følge EZ calculator er PH fremdeles altfor høy. Hvor mye fosforsyre er det greit å tilsette før det setter smak? Jeg må tilsette 5,5 ml her for å nå akseptabel PH. Vil det gi smak, eller er det bare å kjøre på? Jeg har brukt melkesyre tidligere og da har jeg aldri brukt mer enn 2,5 ml for at det ikke skal gi smak.