Hallstein
Norbrygg-medlem
Tenkte jeg skulle høre litt på hva som er normal praksis hos medlemmene her inne.
Selv så bruker jeg denne prosessen:
1. Skyller fatet med svært varmt vann og tømmer ut ett par ganger.
2. Demonterer lokk, inn- og ut-koblinger og legger dette i PBW. Vasker av evt. skitt
3. Blander PBW i fatet, monterer fatet igjen og rister godt slik at alt blir "vasket"
4. Kjører deretter 2-3 Liter PBW gjennom ølslangen den har stått på inni kegeratoren.
5. Skyller fatet med varmt vann, og kjører 2-3 liter vann gjennom ølslangen.
6. Steriliserer fatet med Star-San og kjører også dette gjennom ølslangen. Ca. 2-3 liter.
NB: (for å ikke bruke så jævla mye CO₂, kobler jeg bare CO₂-inn koblingen på fatet i ett lite sekund)
Denne prosessen kjører jeg HVER gang, og har aldri hatt infeksjon. Føler det er tryggest slik. Er det en stund til fatet skal fylles med øl, utsetter jeg ofte steriliseringen, og bare skyller vekk PBW med varmt vann fra både fat og ølslanger.
Selv så bruker jeg denne prosessen:
1. Skyller fatet med svært varmt vann og tømmer ut ett par ganger.
2. Demonterer lokk, inn- og ut-koblinger og legger dette i PBW. Vasker av evt. skitt
3. Blander PBW i fatet, monterer fatet igjen og rister godt slik at alt blir "vasket"
4. Kjører deretter 2-3 Liter PBW gjennom ølslangen den har stått på inni kegeratoren.
5. Skyller fatet med varmt vann, og kjører 2-3 liter vann gjennom ølslangen.
6. Steriliserer fatet med Star-San og kjører også dette gjennom ølslangen. Ca. 2-3 liter.
NB: (for å ikke bruke så jævla mye CO₂, kobler jeg bare CO₂-inn koblingen på fatet i ett lite sekund)
Denne prosessen kjører jeg HVER gang, og har aldri hatt infeksjon. Føler det er tryggest slik. Er det en stund til fatet skal fylles med øl, utsetter jeg ofte steriliseringen, og bare skyller vekk PBW med varmt vann fra både fat og ølslanger.