Såvidt jeg har skjønt er det først og fremst UV-strålingen og (muligens den blå enden av der synlige lyset også) i vanlig dagslys som er problemet, og dette er ikke noe problem med vanlige gammeldagse glødelamper/lyspærer, men for å være helt sikker har jeg pleid å lage en avskjerming av litt aluminiumsfolie, men ikke pakk inn pæra helt tett, da går den med en gang... (Neida, det er klart jeg ikke har gjort den tabben selv, skjønner ikke hvorfor du tror det...? )
Varmen blir inni kjøleskapet uansett, siden det er godt isolert, litt varmere vil det jo være øverst enn nederst, men det vil det være samme hva slags varmekilde du bruker, med mindre du har en vifte e.l. som sørger for sirkulasjon.
Den store svakheten er egentlig noe annet, som du ikke kommer utenom med hverken stc 1000 eller ut-200, nemlig at lufta varmes opp fortere enn gjæringskaret, og dermed vil oppvarmingen av karet fortsette en stund etter at sensoren registrerer at målet er nådd og at strømmen skrus av. Hvor mye dette faktisk vil utgjøre vet jeg ikke, men noe er det garantert.
Den beste løsningen er vel en sestos eller liknende, som såvidt jeg har forstått lærer seg hvor lenge og hvor mye varmen stiger etter at strømmen er kutta, og deretter justerer for dette.
Varmen blir inni kjøleskapet uansett, siden det er godt isolert, litt varmere vil det jo være øverst enn nederst, men det vil det være samme hva slags varmekilde du bruker, med mindre du har en vifte e.l. som sørger for sirkulasjon.
Den store svakheten er egentlig noe annet, som du ikke kommer utenom med hverken stc 1000 eller ut-200, nemlig at lufta varmes opp fortere enn gjæringskaret, og dermed vil oppvarmingen av karet fortsette en stund etter at sensoren registrerer at målet er nådd og at strømmen skrus av. Hvor mye dette faktisk vil utgjøre vet jeg ikke, men noe er det garantert.
Den beste løsningen er vel en sestos eller liknende, som såvidt jeg har forstått lærer seg hvor lenge og hvor mye varmen stiger etter at strømmen er kutta, og deretter justerer for dette.
Sist redigert: