Hei
Jeg brygget en doppelbock her for 2 uker siden har hatt dicetyl rest på 2 dager etter 7 dager. Har brukt WLP838 som i grunn gir fra 68-76% men denne har gått ned fra 1.085 til 1.026 i løpet av 2 uker, og de siste 4 dagene har den blitt der. meske temp. 66°C 30 min. 67°C 15 min. 68°C 15 min. varmet opp til 72°C på 15 min. skylling på 76.6°C. 90 min. kok brukte ca. 980 bill. med gjærceller pitchet @ 10°C 1.30 min med Oksygen med 0.5mm micron
Jeg har rørt ned i gjærkaken for å prøve å få den til å spise mer sukker slik at jeg kommer ned flere poeng uten å lykkes. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe et par rør med wlp833 lage en starter og ha det oppi. Eller om jeg skal bare flaske. Jeg har ikke smakt på ølet. Skulle kanskje ha valgt 833 til å starte med.
Jeg brygget en doppelbock her for 2 uker siden har hatt dicetyl rest på 2 dager etter 7 dager. Har brukt WLP838 som i grunn gir fra 68-76% men denne har gått ned fra 1.085 til 1.026 i løpet av 2 uker, og de siste 4 dagene har den blitt der. meske temp. 66°C 30 min. 67°C 15 min. 68°C 15 min. varmet opp til 72°C på 15 min. skylling på 76.6°C. 90 min. kok brukte ca. 980 bill. med gjærceller pitchet @ 10°C 1.30 min med Oksygen med 0.5mm micron
Jeg har rørt ned i gjærkaken for å prøve å få den til å spise mer sukker slik at jeg kommer ned flere poeng uten å lykkes. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe et par rør med wlp833 lage en starter og ha det oppi. Eller om jeg skal bare flaske. Jeg har ikke smakt på ølet. Skulle kanskje ha valgt 833 til å starte med.