Det er aldri koriander i weißbier.Bård S skrev:Hei
anbefaller denne gjæren http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_263_264&products_id=1445
Weihenstephan mener jeg i tillegg har en del koriander, prøv 1gr pr liter ferdig øl.
Bård
Gahr skrev:Det er aldri koriander i weißbier.Bård S skrev:Hei
anbefaller denne gjæren http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_263_264&products_id=1445
Weihenstephan mener jeg i tillegg har en del koriander, prøv 1gr pr liter ferdig øl.
Gahr skrev:Kryddersmak i weizen (fenoler) fremheves gjerne om man kjører et stopp i meskingen på 40 C og holder en relativt lav gjæringstemperatur (rundt 17 C). Med en rast på 40 C i meskingen dannes ferulsyre, forløperen til 4-vinyl guaiacol som er et av de viktisgste fenolene som dannes av gjæren i weissbier. Ved kjølig gjæring favoriseres det fenoliske preget fremfor bananaromaen (iso-amylacetat).
Kryddersmak i weizen (fenoler) fremheves gjerne om man kjører ...