Finn Berger
Moderator
Jeg skyter inn en liten teori til: det kan være at noen av disse eplekjekke bryggerne som "ikke har hatt infeksjon" bare ikke vet å kjenne igjen tidlige tegn på infisert øl. Etter å ha hatt min share så kjenner jeg lusa på gangen og orker rett og slett ikke drikke øl som har den litt tynne og halvsure ettersmaken, sånn det ofte er i starten. Men jeg har bekjente som drikker det uten større problemer. Jeg har også fått øl fra andre bryggere som er de er kjempefornøyd med som åpenbart er infisert...
Skriver under på dette. Jeg kjenner meg ganske sikker på at infeksjoner ikke er så uvanlige. Men siden de fleste ikke brygger så ofte, blir vel ikke ølet stående på flaske så lenge, og siden mye likevel ikke er så fryktelig godt, egentlig, registrerer ikke folk infeksjonene sine, heller.
Jeg husker med gru en del hjembrent som folk presenterte glade og fornøyde: "Smak på denna, den blei bra". Det var ikke god skikk å være uenig, så jeg led i stillhet.