HeiEspen Unnvik skrev:
neslekkim skrev:Jeg har forøvrig knust noen hydrometere på den måten der, mulig fordi jeg kjøpte fra Europris, utrolig tynt glass på de.
Ellers er jo refractometer snedig til slike målinger, da slipper du å tenke på temperatur:
http://www.ebay.com/itm/0-32-Brix-W...tDomain_0&hash=item3f091967a6#ht_4572wt_1163
FredT skrev:Det er kanskje lurt å kjøpe modellen som har ATC - for Automatic Temperature Compensation (tror jeg). Litt dyrere (ikke sikkert det heller), men da slipper du å tenke på temp på målt vørter.
http://www.ebay.com/itm/Brix-Refrac...83?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5e79711b
mvh
FredT
ØysteinM skrev:Har et av disse, og er ikke imponert over kvalitet/presisjon i målingene. Merker tidvis vesentlig avvik i forhold til måling med hydrometer.
Men...det er så billig at det kanskje uansett er verdt å prøve om man blir fornøyd.
det har du sett her http://morebeer.com/learn_vids/vids_refractFredT skrev:men mener jeg har sett omregningstabeller på nett for å kunne lese SG/FG ogsååmed % tilstede....
FredT
Oddvar Demmo skrev:det har du sett her http://MoreBeer.com/learn_vids/vids_refractFredT skrev:men mener jeg har sett omregningstabeller på nett for å kunne lese SG/FG ogsååmed % tilstede....
FredT
neslekkim skrev:Har du atc versionen da?
Jeg har sammenlignet flere ganger og det stemte på en prikk, så jeg velger så stole på dette.
Etter gjær er tilsatt derimot, er det helt ubrukelig, men da er også temperaturen et mindre problem for vanlig hydrometer.
Er det mulig å bare tilsette litt mer vann i selve meske prossessen?magne1972 skrev:hvis du bruker Beersmith, er årsaken til forskjell i mengde/OG i oppskriften og resultatet at effektivitenen er satt feil i programmet.
Du kan velge å bruke vørteren som den er og få et mindre volum, eller du kan koke opp og avkjøle vann og tilsette, men da vil OG selvfølgelig synke.
ruben skrev:Takk for raskt svar
Ka gjere eg hvis OG er for lav når vørter er kjølt ner da?
Kan jo ikkje koke den opp i gjenn!
Har tenkt å skaffe eit refractometer på sikt.
Tenkte å starte med eit American brown ale i dag