Gjorde et forsøk på en enkel pils den 6/11 - men rotet det til med temperatur, og kanskje også med gjærmengde.
Vørteren ble tydeligvis ikke kjølt ned tilstrekkelig, dunken kjentes god og lunken ut da jeg tilsatte gjær, og da været bestemte seg for å gå tilbake til høsttemperatur ble kjelleren fort både 14 og 15 grader. Gjæringen gikk fort og hektisk, og luktet slett ikke godt i begynnelsen - dette er heldigvis ikke tilfelle lenger. Gjæren kom fra årets juleølslurry.
OG klokket inn på 1.045, og har i dag, og i forrige uke, målt litt under 1.020. Jeg har allerede ristet litt på dunken for å få gjæringen i gang, og skal gjøre et forsøk til, men tviler på at noe skal skje som ikke har skjedd ved første forsøk.
Vørteren ble tydeligvis ikke kjølt ned tilstrekkelig, dunken kjentes god og lunken ut da jeg tilsatte gjær, og da været bestemte seg for å gå tilbake til høsttemperatur ble kjelleren fort både 14 og 15 grader. Gjæringen gikk fort og hektisk, og luktet slett ikke godt i begynnelsen - dette er heldigvis ikke tilfelle lenger. Gjæren kom fra årets juleølslurry.
OG klokket inn på 1.045, og har i dag, og i forrige uke, målt litt under 1.020. Jeg har allerede ristet litt på dunken for å få gjæringen i gang, og skal gjøre et forsøk til, men tviler på at noe skal skje som ikke har skjedd ved første forsøk.