Da har jeg testet ølet igjen og nå er det tamme ølet noe helt annet. Problemet nå er at det virker å være for mye kullsyre ølet. Ikke at det skummer over, men boblene er "harde" i munnen. Kan sammenlignes med champagne... en liten skurk og man sitter igjen med tidens ølrap!
Har forøvrig brygget en oat ipa fra Lervig som har stått i romtemperatur ca 1 uke. Akkurat smakt en en flaske og den virket veldig lovende. Selvfølgelig lite kullsyre, men det kommer seg nok. I tillegg var det relativt mye klarere enn de to andre bryggene jeg har lagd. Man kunne faktisk se gjennom ølglasset. Jeg fikk en sånn klarningsmiddelpille jeg kastet oppi under kokingen. Det er vel den som har fått ølet så klart selv om jeg glemte å lage whirlpool under brygginga... i tillegg bommet jeg nok greit med vannet under meskingen og skyllingen. Det resulterte i at jeg satt igjen med for mye vørter enn jeg skulle i følge oppskrifta, men som sagt virket smaksprøven lovende
Har forøvrig brygget en oat ipa fra Lervig som har stått i romtemperatur ca 1 uke. Akkurat smakt en en flaske og den virket veldig lovende. Selvfølgelig lite kullsyre, men det kommer seg nok. I tillegg var det relativt mye klarere enn de to andre bryggene jeg har lagd. Man kunne faktisk se gjennom ølglasset. Jeg fikk en sånn klarningsmiddelpille jeg kastet oppi under kokingen. Det er vel den som har fått ølet så klart selv om jeg glemte å lage whirlpool under brygginga... i tillegg bommet jeg nok greit med vannet under meskingen og skyllingen. Det resulterte i at jeg satt igjen med for mye vørter enn jeg skulle i følge oppskrifta, men som sagt virket smaksprøven lovende