FrodeSy
Norbrygg-medlem
Skal prøve mitt første ekstraktbrygg (lei etter 3 forsøk med ølsett med vannaktig / tynt resultat), og da føltest en imperial porter som det rette...
Data i følge beercalc.dk:
Statistics
Volume: 18 liters
OG: 1069
FG:
Alcohol: 6.8 % by vol.
Colour: 69 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 51 IBU
BU/GU: 0.73
Fermentables
Dry Light Extract 2500 grammes
Dry Medium Extract 500 grammes
Cara Pils 37 EBC 100 grammes
Chocolate Malt 100 grammes
Munich Malt 20 EBC 150 grammes
Black Malt 1200 EBC 150 grammes
Roasted Barley 100 grammes
Dextrose 100 grammes
Hops
Chinook 12.6% alpha 25 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 25 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 25 grammes 15 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 1 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 10 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: Danstar Nottingham
Comments
Spesialmalten kokes i 10 liter i ca 25 min på 70 - 75 grader.
Skyllt med 5 liter kokt vann. Etterfylles med kaldt vann til 14 liter før kok i ca 65 minutter.
Rører / koker inn maltekstrakten før tilsetting av humle etter inntil 5 min.
Irish Moss 15 min før kokeslutt.
Tenker å droppe 20 gram tørka lakris i bryggedunken etter koking.
Setter stor pris på innspill :yes:
Data i følge beercalc.dk:
Statistics
Volume: 18 liters
OG: 1069
FG:
Alcohol: 6.8 % by vol.
Colour: 69 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 51 IBU
BU/GU: 0.73
Fermentables
Dry Light Extract 2500 grammes
Dry Medium Extract 500 grammes
Cara Pils 37 EBC 100 grammes
Chocolate Malt 100 grammes
Munich Malt 20 EBC 150 grammes
Black Malt 1200 EBC 150 grammes
Roasted Barley 100 grammes
Dextrose 100 grammes
Hops
Chinook 12.6% alpha 25 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 25 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 25 grammes 15 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 1 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 10 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: Danstar Nottingham
Comments
Spesialmalten kokes i 10 liter i ca 25 min på 70 - 75 grader.
Skyllt med 5 liter kokt vann. Etterfylles med kaldt vann til 14 liter før kok i ca 65 minutter.
Rører / koker inn maltekstrakten før tilsetting av humle etter inntil 5 min.
Irish Moss 15 min før kokeslutt.
Tenker å droppe 20 gram tørka lakris i bryggedunken etter koking.
Setter stor pris på innspill :yes: