ErikHH
Norbrygg-medlem
For 14 dager siden prøvde jeg meg på første forsøk på en høy-OG batch. Oppskriften til Brewdogs Black Eyed King Imp. Ifølge oppskriften OG 1,113, FG 1,038.
Jeg endte opp med OG på 1,115. Etter ei uke tilsatte jeg 125 g laktose (kokt i 2,5 dl vann) og 80 g eikechips i bourbon.
Målte SG for 3 dager siden: 1,060
SG i dag: 1,056
Dette er litt høyt, og prøven jeg tappet av er vel på rundt 7,5 % (skal opp til ca. 12 %), og smaker ganske søtt.
Jeg brukte to rør WLP051 som jeg laget 3 l starter av med magnetrører. Har jeg for lite gjær?
Så skal jeg på ferie på fredag, to uker borte... Bør jeg stikke om til nytt kar og la det stå slik det er? Evt tilsette et rør til med gjær? Andre forslag?
Jeg endte opp med OG på 1,115. Etter ei uke tilsatte jeg 125 g laktose (kokt i 2,5 dl vann) og 80 g eikechips i bourbon.
Målte SG for 3 dager siden: 1,060
SG i dag: 1,056
Dette er litt høyt, og prøven jeg tappet av er vel på rundt 7,5 % (skal opp til ca. 12 %), og smaker ganske søtt.
Jeg brukte to rør WLP051 som jeg laget 3 l starter av med magnetrører. Har jeg for lite gjær?
Så skal jeg på ferie på fredag, to uker borte... Bør jeg stikke om til nytt kar og la det stå slik det er? Evt tilsette et rør til med gjær? Andre forslag?