Jeg skulle prøve en flaske av en godt humlet hveteøl jeg brygget nettopp, og som har stått på flaske i romtemperatur for karbonering i ca. en uke. Flasken skummet umiddelbart over, men det var ingen form for "ulukt" av brygget. Jeg smakte på det, og det var i overkant beskt.
Før denne bryggingen valgte jeg å måle opp sterkrens til desinfisering etter anbefalt maximalnivå (5 ml på 10 liter vant). Tidligere har jeg tilsatt sterkrens på slump, og har da, etter lukten å bedømme, brukt en langt sterkere blanding.
Brygget sto til gjæring over to uker, så da jeg var tilbake fra ferie målte jeg en en FG på 1,013, og regna med at det var lavt nok, så jeg flaska ølet og satte det til karbonering.
Kan det være andre grunner til at disse flaskene skummer over enn dårlig renhold?
Før denne bryggingen valgte jeg å måle opp sterkrens til desinfisering etter anbefalt maximalnivå (5 ml på 10 liter vant). Tidligere har jeg tilsatt sterkrens på slump, og har da, etter lukten å bedømme, brukt en langt sterkere blanding.
Brygget sto til gjæring over to uker, så da jeg var tilbake fra ferie målte jeg en en FG på 1,013, og regna med at det var lavt nok, så jeg flaska ølet og satte det til karbonering.
Kan det være andre grunner til at disse flaskene skummer over enn dårlig renhold?
Sist redigert: