Ingefær-Øl.
Til 35 Potter Vand tages 9 Pund hvidt Sukker og 16 Lod knust Ingefær; det koger en Time, skummes vel, og tildækkes til det bliver klart; derpaa kommes det i et Kar for at kjøles. Heri kommes Saften af 6 Citroner, men uden Kjærner, den gule Skal af 9, 2 Potter Spiritus og en stor Spiseskee Gjær, den Sidste maa ikke kommes i, før det er passende lunket. Det omrøres vel i Karret, kommes saa paa Ankeret og spundses med det samme. Efter at have lagt 14 Dage i Kjælderen, tappes det paa Flasker, der proppes vel, lægges i vaad Sand og maa ligge atter 14 Dage inden Øllet drikkes.
Jeg har lyst til å prøve å brygge ingefærøl helt fra bunnen av. Jeg har brygget et "sett" som jeg kjøpte fra vinogbar.no noe som var bra. Denne oppskriften er gammel og skriver seg fra den tid da norge var under dansk styre.
Det jeg lurer på er målene Potter, pund og Lod. Og det at det skal stå i kjelleren så kan det tyde på undergjær? Og er det noen som vet hvorfor man må la flaskerne ligge i våt sand?
Til 35 Potter Vand tages 9 Pund hvidt Sukker og 16 Lod knust Ingefær; det koger en Time, skummes vel, og tildækkes til det bliver klart; derpaa kommes det i et Kar for at kjøles. Heri kommes Saften af 6 Citroner, men uden Kjærner, den gule Skal af 9, 2 Potter Spiritus og en stor Spiseskee Gjær, den Sidste maa ikke kommes i, før det er passende lunket. Det omrøres vel i Karret, kommes saa paa Ankeret og spundses med det samme. Efter at have lagt 14 Dage i Kjælderen, tappes det paa Flasker, der proppes vel, lægges i vaad Sand og maa ligge atter 14 Dage inden Øllet drikkes.
Jeg har lyst til å prøve å brygge ingefærøl helt fra bunnen av. Jeg har brygget et "sett" som jeg kjøpte fra vinogbar.no noe som var bra. Denne oppskriften er gammel og skriver seg fra den tid da norge var under dansk styre.
Det jeg lurer på er målene Potter, pund og Lod. Og det at det skal stå i kjelleren så kan det tyde på undergjær? Og er det noen som vet hvorfor man må la flaskerne ligge i våt sand?