Heisann! Holder på med en mer eller mindre egenkomponert Stout. Den har stått til gjæring nå i 9 dager, men det er ingen synlige tegn til at det 'skjer noe' i spannet.
Noen tips eller råd? Her er oppskrift og notater:
Oppskrift
Maltblanding
Maris Otter Pale Malt 4000
CaraBohemian 1000
Cara Crystal 500
Chocolate Malt 350
Pale Chocolate 300
Black Malt 250
Rauchmalz 125
Crystal Malt 125 Tot. 6650 g
Meskes 17 liter vann i 60 min på 65 grader , skylling 20 min. 55 grader
Humlekok 65 min.
Chinook 12% 60 g 65 min
Brewers Gold 5% 30 g 40 min
Glacier 6,4% 30 g 25 min
Chinook 13% 10 g 15 min
Warrior 14,1% 10 g 15 min
Protofloc 0,5 tabl 15 min
Warrior 14,1% 10 g 5 min
Lakrisrot 25 g 5 min
Gjæring
Safale S-04 tørrgjær 2 pakker à 11,5 g
Måler OG: 1.048
Notater:
30.01. Ved tapping til gjæringskaret tetter lakrisroten igjen kranen etter 15 liter.
Måtte tømme resten av vørteren over for hånd. Mulig forurensing skjedde her?
04.02. Tørrhumler med 10 g Clacier
07.02. Stått i spann i 9 dager på 15 grader. Fremdeles ingen synlige tegn til gjæring..
Noen tips eller råd? Her er oppskrift og notater:
Oppskrift
Maltblanding
Maris Otter Pale Malt 4000
CaraBohemian 1000
Cara Crystal 500
Chocolate Malt 350
Pale Chocolate 300
Black Malt 250
Rauchmalz 125
Crystal Malt 125 Tot. 6650 g
Meskes 17 liter vann i 60 min på 65 grader , skylling 20 min. 55 grader
Humlekok 65 min.
Chinook 12% 60 g 65 min
Brewers Gold 5% 30 g 40 min
Glacier 6,4% 30 g 25 min
Chinook 13% 10 g 15 min
Warrior 14,1% 10 g 15 min
Protofloc 0,5 tabl 15 min
Warrior 14,1% 10 g 5 min
Lakrisrot 25 g 5 min
Gjæring
Safale S-04 tørrgjær 2 pakker à 11,5 g
Måler OG: 1.048
Notater:
30.01. Ved tapping til gjæringskaret tetter lakrisroten igjen kranen etter 15 liter.
Måtte tømme resten av vørteren over for hånd. Mulig forurensing skjedde her?
04.02. Tørrhumler med 10 g Clacier
07.02. Stått i spann i 9 dager på 15 grader. Fremdeles ingen synlige tegn til gjæring..