Innspill på Hybrid søkes

1,5 kg Hvetemalt ekstrakt (som er 65/35 hvete/basismalt)
2 kg pale malt ekstrakt
200 gram crystal 60 lb som steepes i 30 min

Humle:

Centennial 30 gram @30 min
Saaz 30 gram @ 15 min
Saaz 20 gram @ 5 min

Gjær: Safale US 05
temperatur 15 grader.

IBU ca 23
OG rundt 1,05

Ønsker et produkt som er lettdrikkelig men mer aromatisk og gjerne med litt sitrustoner (fra centennial) i tillegg til tsjekkiske aromaen fra saaz.

Kan dette funke på ett vis?
 
Ønsker du citrus ville jeg heller brukt centennial lengre mot slutten. Og heller spart saaz-humlen til et annet brygg.

Jeg er stor fan av å benytte en relativt nøytral bitterhumle med lavt co-humulone nivå på 60 min (Fks. Magnum, Warrior, eller Summit) og heller kjøre på med smaksbombene på 15 eller 10 og 1 min. Synes selv det gir et veldig behagelig smaksbilde. Mulig andre har gode erfaringer med å snike inn en humletilsetning på 30 eller 20 min i tillegg.

Et eksempel på et av mine brygg (Bytt gjerne ut Nelson Sauvin med hva som helst "citrusaktig"):

New Zealand Beach Ale
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
Category: American Ale
Subcategory: American Pale Ale
Recipe Type: All Grain
Equipment: Speidel Braumeister, 20l
Batch Size: 23 L
Volume Boiled: 27 L
Mash Efficiency: 80 %
Total Grain/Extract: 5.20 kg
Total Hops: 72.0 g

Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
4.7 kg Maris Otter Pale
0.3 kg Munich 2RS Malt
0.2 kg Wheat Malt
12 g Magnum (Pellets, 14.50 %AA) boiled 60 minutes.
30 g Nelson Sauvin (Pellets, 12 %AA) boiled 10 minutes.
30 g Nelson Sauvin (Pellets, 12 %AA) boiled 1 minutes.
Yeast: White Labs WLP001 California Ale

Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 60 min @ 67*C, mashout 8 min 78*C

Dryhop: 1g Nelson Sauvin/ liter for 7 days

Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.054
Terminal Gravity: 1.012
Color: 5.91 SRM
Bitterness: 34.5 IBU
Alcohol (%volume): 5.5 %
 
I og med at dette skal bli en hybdrid så har jeg ikke lyst til å droppe saaz humlen. Montro om de kan blandes på slutten?
 
Tilbake
Topp