Kenneth N
Norbrygg-medlem
Tenkte å bøte sulten etter å brygge all-grain til sommeren med å brygge litt videre med ekstrakt nå denne vinteren og våren. Første på lista er en liten batch med IPA.
Skal steepe crystal malt i 30 min på ca 65 grader.
12,5 liter preboil, 10 liter postboil (ca)
Fyller opp til 13 liter vann i gjæringskaret
OG: 1,071
IBU: 58,5 (Tinseth)
Farge: 27 EBC
Grains:
2,5 kg medium spraymalt (92,6 %)
0,1 kg 30 EBC crystal (3,7 %)
0,1 kg 130 EBC crystal (3,7 %)
Humle:
Cascade 35 gram 60 min
Cascade 15 gram 15 min
Cascade 15 gram 2 min
Cascade 15 gram dry hop 7 dager i sekundær
Gjær:
US-05
Annet:
0,5 teskje irish moss 15 min boil
Kommentarer og tips? Burde jeg kanskje bruke mer krystallmalt for å få mer maltsmak eller noe?
Skal steepe crystal malt i 30 min på ca 65 grader.
12,5 liter preboil, 10 liter postboil (ca)
Fyller opp til 13 liter vann i gjæringskaret
OG: 1,071
IBU: 58,5 (Tinseth)
Farge: 27 EBC
Grains:
2,5 kg medium spraymalt (92,6 %)
0,1 kg 30 EBC crystal (3,7 %)
0,1 kg 130 EBC crystal (3,7 %)
Humle:
Cascade 35 gram 60 min
Cascade 15 gram 15 min
Cascade 15 gram 2 min
Cascade 15 gram dry hop 7 dager i sekundær
Gjær:
US-05
Annet:
0,5 teskje irish moss 15 min boil
Kommentarer og tips? Burde jeg kanskje bruke mer krystallmalt for å få mer maltsmak eller noe?