IPA (ekstrakt + grains) til lørdag - tips?

Kenneth N

Norbrygg-medlem
Tenkte å bøte sulten etter å brygge all-grain til sommeren med å brygge litt videre med ekstrakt nå denne vinteren og våren. Første på lista er en liten batch med IPA.
Skal steepe crystal malt i 30 min på ca 65 grader.

12,5 liter preboil, 10 liter postboil (ca)
Fyller opp til 13 liter vann i gjæringskaret

OG: 1,071
IBU: 58,5 (Tinseth)
Farge: 27 EBC

Grains:
2,5 kg medium spraymalt (92,6 %)
0,1 kg 30 EBC crystal (3,7 %)
0,1 kg 130 EBC crystal (3,7 %)

Humle:
Cascade 35 gram 60 min
Cascade 15 gram 15 min
Cascade 15 gram 2 min
Cascade 15 gram dry hop 7 dager i sekundær

Gjær:
US-05

Annet:
0,5 teskje irish moss 15 min boil


Kommentarer og tips? Burde jeg kanskje bruke mer krystallmalt for å få mer maltsmak eller noe?
 
Har brygga en I-IPA i dag med 6 gram aroma pr ltr, og vørteren var veldig lovandet. Bitter som bare det. Trur den blir med til NM i konkuransen PF :)
Kjetil
 
Tilbake
Topp