Jeg regner visst litt for lett med at alle kjenner denne oppskriften - sikkert fordi jeg fant den her på forumet. Og fordi det ølet vel er den største suksessen i norsk håndverksbryggeris historie; det må vel allerede kunne kalles en "klassiker"? (Jeg synes ikke det smaker det samme nå som det gjorde den gangen jeg ble hekta på det. Men det kan jo være mine smaksløkers feil.)
Siden jeg har referert så mye til den, bør den være med. (Spar optikerutgiftene, Miguel
.)
OG: 16,8 °P
FG: 4 °P
7 % alkohol
ca. 80-100 IBU
Malt:
14.0 kg Thomas Fawcett maris otter pale malt
0.6 kg Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EBC
0.6 kg Thomas Fawcett crystal malt, 130-150 EBC
Humle:
0,6 g/l Simcoe, 30 min.
0,6 g/l Columbus, 30 min.
0,6 g/l Centennial, 30 min.
0,6 g/l Simcoe, 15 min.
0,6 g/l Columbus, 15 min.
0,6 g/l Centennial, 15 min.
0,6 g/l Simcoe, 0 min.
0,6 g/l Columbus, 0 min.
0,6 g/l Centennial, 0 min.
0,7 g/l Simcoe, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Columbus, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Centennial, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Amarillo, tørrhumle i sekundærkar.
Gjær:
Wyeast 1318 London Ale III