Huldrevatn - Bård
Norbrygg-medlem
Hei medbryggere!
Jeg har lenge praktisert bunnhøsting av gjæren min, men har heletiden tenkt at jeg vil topp høste.
Nå som gjæringskjøleskapet er på plass, så er det jo bare å begynne. Men jeg har noen oppfølgingsspørsmål som noen av dere forhåpentligvis kan hjelpe meg med.
Hva slags andre gjærtyper er bra til å top høstes? (er vel kanskje dette jeg er mest interessert i, og her er jeg ute etter mange forslag og itte bare de samme. Jeg vil gjerne prøve flere)
Og en anna ting jeg lurer litt på; er det nødvendig og ha en starter mer enn første gangen en gjær brukes? Eller kan jeg bruke slurien rett i en ny batch?
Er det noen gjæringskar jeg kan få tak i som egner seg bedre? Nå sitter jeg på de fra bryggselv, men forstår det slik at de bør være flatere og bredere. Har itte plass egentlig, men er åpen for forslag.
Følte det var noe mer jeg lurte på, men kan jo ta det underveis.
På forhånd takk.
Jeg har lenge praktisert bunnhøsting av gjæren min, men har heletiden tenkt at jeg vil topp høste.
Nå som gjæringskjøleskapet er på plass, så er det jo bare å begynne. Men jeg har noen oppfølgingsspørsmål som noen av dere forhåpentligvis kan hjelpe meg med.
Hva slags andre gjærtyper er bra til å top høstes? (er vel kanskje dette jeg er mest interessert i, og her er jeg ute etter mange forslag og itte bare de samme. Jeg vil gjerne prøve flere)
Og en anna ting jeg lurer litt på; er det nødvendig og ha en starter mer enn første gangen en gjær brukes? Eller kan jeg bruke slurien rett i en ny batch?
Er det noen gjæringskar jeg kan få tak i som egner seg bedre? Nå sitter jeg på de fra bryggselv, men forstår det slik at de bør være flatere og bredere. Har itte plass egentlig, men er åpen for forslag.
Følte det var noe mer jeg lurte på, men kan jo ta det underveis.
På forhånd takk.