BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: 34 # Corona 1,4
Brewer: Brede Venås
Asst Brewer:
Style: Standard American Lager
TYPE: All Grain
Taste: (40,0) 15.04.14 smak en del på denne og godt fornøyd.
Lys farge litt lysere enn orginalen. frisk litt syrlig duft av malt. ingen humledudft.
Litt søtlig maltsmak i begynnelsen men avslutter tørt og litt syrlig. Godt øl uten usmaker, forholdsvis ferskt etter 5 uker på fat.
V2
Blitt et meget fint øl, veldig likt orginalen, litt klarere enn første verson, fint skum krisp og fin avslutning. Blir denne gjæren fremover.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 75,87 l
Post Boil Volume: 65,52 l
Batch Size (fermenter): 60,00 l
Bottling Volume: 57,00 l
Estimated OG: 1,049 SG
Estimated Color: 5,8 EBC
Estimated IBU: 18,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 84,0 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
11,11 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
8,89 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
8,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 3 66,7 %
2,00 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 4 16,7 %
2,00 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 16,7 %
16,66 g Hallertau Magnum [14,00 %] - First Wort Hop 6 12,0 IBUs
13,33 g Hallertau Magnum [14,00 %] - Boil 30,0 m Hop 7 6,3 IBUs
0,0 pkg Mexican Lager (White Labs #WLP940) [35,4 Yeast 8 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 12,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 50,00 l of water at 58,0 C 55,0 C 30 min
Saccharification Heat to 64,0 C over 15 min 64,0 C 70 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 37,88 l water at 75,6 C
Notes:
------
19.02
Brygget etter planen i ettermiddag 19.02
Gikk greit fikk ok utbytte og alt gikk fint.
Satte til gjæring på 7,9-8,2 grader kl 2300
24.02 målt til 1023 gjærer fint steget til 9,5 grader etterjustert ut 200
26.02 målt til 1016 satt ut 200 til 10 grader
02.03 målt til 1010 fortsatt 10 grader
05.03 Begynt å redusere tempen ca 1 grad i døgnet
09.03 kommet ned på 6 ,2 grader fortsatt fg på 1010
10.03 fatet og satt til karbonering
V2 30.04 brygget med mexican lager W940 gjæret på 10 grader og sto vel ca 5 uker og var bedre og klarere enn første versjon. meget god lagergjær og brukt til julebokk.
Gjæret veldig fint.
V3 brygget i sykkylven17.12 . fikk problemer med bryggeriet, en kurs var ute på 3 fase ,så brukte lang tid mellom stegene og til kok.
Startet på 10 grader og hevet til 12 etter 5 dager
Gjæret fint
30.12 nede i 1010 snart på kjøling, ser lovende ut.
03.01 tappet på fat FG 1009
V4 brygget 03.01 gikk fint, bra utbytte, men glemte krana på gjæringsbøtta så rant ut en del liter
brukte 6 dl tykk slurry fra V3 satt på 10 grader
Created with BeerSmith 2 -
http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------